30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

ALİ BAL: OKULLARI AÇABİLİYOR MUYUZ?

Ali Bal: Okulları açabiliyor muyuz?

19 Eylül 2020 Cumartesi 10:46

Eğitim konusunda kafalar hâlâ karışık. Ortaya net bir tablo sunulamamaktadır. Okulları açıp açmamaktaki en önemli ölçüt fiziki mekânlardır. Seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla tüm öğrencileri okullara alabilmek için bu süreçte yeni okullar yapılmalıydı. Mevcut fizikî imkânlarla aynı anda tüm öğrencileri okullara almak zor görünüyor. 

Bu yıl, okulların depreme dayanıklılığı incelendi ve yapılan incelemelerde bazı okulların güçlendirilmesi, bazılarının da yıkılıp yeniden yapılması gerektiği yönünde kararlar alındı. Bu durum kısa vadede yeni okul ihtiyaçlarını doğurdu. Gerçi eğitim konusunda herkes uzman kesiliyor! Maalesef bu ülkede kimse ihtisası olduğu alanda değil de başka alanlarda konuşmayı marifet biliyor. Salgın sürecinden bugüne kadar, herkes eğitim uzmanı oldu ve ekranlarda boy gösterdi. Bu işin uzmanı olan eğitimciler ve eğitim sendikaları maalesef karar alma süreçlerinde ancak kanaatlerini ortaya koyabildi, tavsiyelerde bulunabildi.

Tabii ki sağlık önceliklidir. Ancak Türkiye ilginç bir siyasal zeminde olduğundan elini ovuşturan ve kriz hesapları yapan çokça art niyetli insanlar, topluluklar, siyasetçiler söz konusu. Okulları neden açmıyorsunuz sorusunu soranlar, sorunun cevabını bildikleri halde kafa karıştırmaya, zihinleri bulandırmaya ve insanlara umutsuzluk ve karamsarlık pompalamaya devam ediyorlar. Karşılaşacağımız riskler, olası can kayıpları hepimizi üzecektir. Kimse kendisi gibi düşünmeyen bir insanın virüse yakalanmasından mutluluk duyamaz, böyle bir şeyi aklımıza bile getirmek istemiyoruz çünkü aynı toplumda, aynı mekânlarda yaşıyoruz. Elbette iyi niyetimizi muhafaza ederek bunları söylüyoruz ama ne yazık ki bu toplumda kendisi gibi düşünmeyen birisinin virüse yakalandığını duyduğunda sevinenler, oh çekenler, mutlu olanlar bile var.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/okullari-acabiliyor-muyuz/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.