30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

BEDİR ACAR: TÜRKİYE KÜLTÜR SANAT YILLIĞI

Bir ülkenin kültürel manzarasını gözler önüne seren sanat yıllıkları önemlidir.Bu yıllıklarda geride bırakılan senenin kültür sanat üretimlerinin bir envanteri, özeti çıkarılır.

Bedir Acar: Türkiye Kültür Sanat Yıllığı

13 Nisan 2021 Salı 10:53

Söz konusu hülasa, kayıt defteri niteliğindedir.

Ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Yazarlar Birliği de (TYB) aralıksız 37 yıldır bu yıllık meselesine emek veriyor. 37 yıllık birikim, neresinden bakılsa küçük çaplı bir kütüphanedir.

Yakın zamanda "Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2021" 536 sayfa olarak okurun istifadesine sunuldu.

Birliğin, (ilki 1984 yılında yayınlanan) Türkiye Kültür Sanat Yıllığı, ülkemizin edebiyat, sanat, tarih, müzik ve diğer akraba alanlardaki yakın tarihine ışık tutar niteliktedir.

Yılın önemli olayları ve çalışmalarının derlendiği yıllıkta kitap, şiir, hikaye, roman ve ana edebiyat eserleriyle yayın dünyası, radyo, televizyon ve sinema konuları ele alınıyor.

Alanında uzman bilim adamları, akademisyenler ve yazarlar tarafından kaleme alınan TYB yıllıklarının önemli bir özelliği de objektif yayın ilkeleri doğrultusunda, siyasi görüş ayrılıklarına bakmaksızın, mümkün olduğunca Türkiye'nin birikimini gözetmesidir.

Hayırlı olsun.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/bedir-acar/turkiye-kultur-sanat-yilligi/haber-1164426

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.