30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

BERCAN TUTAR:15 TEMMUZ VE BATI’NIN HEGEMONİK ÖLÜMÜ

Haçlıların 1099'da Kudüs'ü işgal ettikleri gün olan 15 Temmuz'da ülkemize saldırdılar. Fakat destan yazan Türk milleti Haçlı torunlarına ve yerli işbirlikçilerine Türkiye'nin geçilmez olduğunu Çanakkale'den sonra bir kez daha hatırlattı.

Bercan Tutar:15 Temmuz ve Batı’nın hegemonik ölümü

15 Temmuz 2021 Perşembe 11:50

15 Temmuz 2016'daki darbe ve işgal girişimine karşı sergilenen bu destansı direniş, bölgesel ve küresel denklemleri de sarsmaya başladı. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra devreye sokulan yeni güvenlik konsepti ve milli savunma stratejisi çerçevesinde Rusya, Çin ve İran ile derinleşen ilişkiler, Astana süreci, Irak ve Suriye'deki harekâtlar, Katar ile stratejik adımlar, Libya ve Dağlık Karabağ gibi hamlelerle Türkiye, başta Ortadoğu olmak üzere Körfez, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'daki emperyal statükoyu dönüştürdü.
Türkiye yeni güvenlik konseptiyle ABD'nin, İsrail'in güvenliğiyle enerjinin kontrolü ve başka bir hegemonun ortaya çıkmasını engellemeye dayalı Ortadoğu'daki güvenlik mimarisini adeta felç etti. Bu nedenle Amerikan hegemonyasının Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'daki üç sacayağı da aksıyor artık.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/bercan-tutar/2021/07/15/15-temmuz-ve-batinin-hegemonik-olumu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.