24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

BEYAZ PERDENİN GÖZÜNDEN: AMERİKAN EMPERYALİZMİ

Costa Gavras filminde eğlenen beyaz Şili’liler otelin önünden geçen darbecileri alkışlamak için balkonlara çıkarlar ve derin bir nefes alarak büyük bir coşkuyla “bizim çocuklar başardı” derler. Ne kadar da tanıdık değil mi?

Beyaz perdenin gözünden: Amerikan emperyalizmi

11 Eylül 2020 Cuma 13:42

“Amerika’da neden darbe olmaz” diye bir soru sorduklarında gözü kapalı “Amerika’da Amerikan büyükelçiliği yok ki" cevabını verebilirsiniz. Bu cevap istisnasız bütün darbelerin arkasında bir şekilde Amerika’nın payı olduğunu muhatabınıza iletecektir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde demokrat kanadın başkan adayı Joe Biden’ın, “Erdoğan’ı darbeyle değil, muhalifleri destekleyerek seçimle yenmeliyiz” türünden açıklaması gündem oldu.

Okyanus ötesindeki fütursuzluk

Biden, bu birkaç dakikalık açıklamasında PKK, Doğu Akdeniz ve Türkiye’nin bölgedeki faaliyetleri gibi farklı konulara temas etti. Ardından ABD’nin hali hazırdaki başkanı Donald Trump

Biden, Erdoğan’ı alt edebilecek zekâda değil, Erdoğan birinci sınıf bir satranç ustası

şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamalar hiç şüphesiz bağımsız olma yolunda ülkesine destek olan, onurlu her vatandaşın canını sıktı ve bir karşı tepki geliştirmesine neden oldu. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının devrilmesi adına okyanus ötesinden fütursuzca konuşabilme hadsizliği çağımız adına utanç verici bir gelişme olarak dünya siyaset tarihine geçti.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/beyaz-perdenin-gozundenamerikan-emperyalizmi-3560296

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.