05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

BURHANETTİN DURAN: ALTERNATİFLERİN DÜNYASI

Burhanettin Duran: Alternatiflerin dünyası

31 Temmuz 2018 Salı 10:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Johannesburg'daki BRICS zirvesine katılması Türkiye'nin yeni dönemdeki arayışları açısından çok önemliydi.
Türkiye'nin G-20 içindeki bu beşliye katılma isteği (BRICS-T) ve Erdoğan'ın dönüş yolunda aralarında olduğum gazetecilere yaptığı açıklamalar Washington ile yaşanan "Brunson" geriliminin gölgesinde kaldı.
ABD ile bütün gerilim konularına dokunan bir kelime dikkatimi çekti: "Alternatifler." Mülakatın içeriğine dikkatlice bakıldığında Erdoğan, sadece ABD'nin tehditlerine kesinlikle boyun eğilmeyeceğini söylemiyor. Aynı zamanda çok sayıda kritik konu ve girişimi "alternatif" kelimesi ile bir araya getiriyor:
BRICS'e ve Şanghay Beşlisi'ne katılma arzusu, milli paralarla ticaret gündemi oluşturma, Trump ve Pence'in yaptırım tehdidine karşı çıkış, S-400'lerin alımındaki kararlılık, F-35'lerdeki uluslararası tahkime gitme vurgusu, İran'a yaptırımlarının haksızlığı, Çin ve Rusya ile ilişkileri derinleştirme isteği ve nihayet 4'lü Suriye Zirvesi (Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa'nın 7 Eylül'de İstanbul'da bir zirve için buluşması).

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/duran/2018/07/31/alternatiflerin-dunyasi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.