- Hakkımızda
- TYB Ödülleri
- Genç Yazarlar Kurultayı
- Kitaplık
- Ahlâk Şûrası
- Yazar Okulu
- Mehmet Âkif Ersoy
- Türkçe Şûrası
- Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi
- Yayınlar
- Söyleşi
- Şube Haberleri
- Salgın Edebiyatı
- Haberler
- Şiir Şölenleri
- Mesnevi Okumaları
- Kültür & Sanat Haberleri
- Kültür Kervanı
- Kırklar Meclisi
- Duyurular
- Biyografiler
BURKİNA FASO'DA AŞURE GELENEKLERİ
Burkina Faso’da Müslümanlar aşurede neler yapar diye merak ettik. Yerli arkadaşlardan aldığımız bilgiler, bize gerçekten ilginç geldi.
18 Ekim 2016 Salı 16:56
Bizim ülkemizde aşure, hem acının hem de farklı bir ikram ve neşenin zamanıdır. Türkiye’de olup da aşure yemeğinin tadına bakmayan yoktur. Sevmeyen var mıdır bilmem? Lakin bize özgü bir gelenek olduğu tartışılmaz. Her ne kadar bunu Hz. Nuh’un (AS) gemisi ve oradaki yiyecek sıkıntısıyla ilişkilendirsek de bu yerel ve kültürel bir ögedir.
Burkina Faso’da Müslümanlar aşurede neler yapar diye merak ettik. Yerli arkadaşlardan aldığımız bilgiler, bize gerçekten ilginç geldi. Elbette onlar, bizim gibi kazanlarla aşure yemiyorlar.
Buyurun beraber bakalım:
Çok özel günler için ayrılan kıymetli yiyecek: Pirinç
Kurban bayramında kesilen kurbandan küçük bir parçanın bu güne kadar kalmış olması lazım. Hiçbir yeri kalmadıysa da ayaklarının veya derisinin yerel imkânlar içinde saklanmış olması muhtemel. Zira bu coğrafyada hayvanın derisi, özel olarak temizlenir, kurutulur ve sonra yenir. Bu kalan parçadan yemek yapılır ve bu günlerde yenir.
Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/haberler/381003/burkina-fasoda-asure-gelenekleri
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.