30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

DOÇ. DR. İSMAİL ŞAHİN: KIBRIS’TA KİRLİ OYUN!

Rum Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Türkiye’ye yönelik bazı suçlamalarda bulundu.

Doç. Dr. İsmail Şahin: Kıbrıs’ta kirli oyun!

19 Ağustos 2022 Cuma 11:34

 Buna göre Türkiye, “hibrit taktikler ve yasa dışı eylemler yoluyla işgal altındaki adanın kuzeyinin kültürel karakterini değiştirmeye, Kıbrıs Türk toplumunun laik karakterini zayıflatmaya ve Kıbrıs Türklerinin Türkiye’ye bağımlılık koşullarını pekiştirmeye çalışıyor.” Bakanlık ayrıca, Türkiye’nin iki devletli çözüm modelinde ısrarcı olmasından dolayı müzakere sürecinin bir türlü başlatılamadığını ileri sürüyor.

Rum tarafının iki devletli çözüm modeline sıcak bakmadığını cümle âlem biliyor. Onların isteği, müzakerelerin 2017 yılında kaldığı yerden devam etmesi. Yani siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlatılması.

Gerçek şu ki Rum tarafı federasyon modeline de sıcak bakmıyor. Ama bir defa ağızları alışmış bu lafa. Esas gayeleri, tüm adayı kontrol altına almak ve tek başlarına yönetmek. Bir de Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığını sonlandırmak. Yoksa adanın yönetimini Türklerle paylaşmak gibi bir dertleri yok. Bu konuda samimi olmadıklarını çok kez ispatladılar.

Son yıllarda yürüttükleri strateji, Kıbrıs Türkleri ile Türkiye’yi birbirine düşürmek. Bu konuda yoğun bir çaba harcıyorlar. Akla hayale gelmeyen iddialar ortaya atıp Türkiye ile Kıbrıs Türkleri arasındaki bağları zayıflatmak için her türlü oyuna başvurmaktan geri durmuyorlar. Tüm arzuları, Kıbrıs Türk halkının kendi başına kalması ve Rum tarafına muhtaç bir durumda yaşaması.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/11663288/doc-dr-ismail-sahin/kibrista-kirli-oyun

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.