27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

EBUBEKİR SİFİL'DEN: KUR’AN’IN TARİHSELLİĞİ İDDİASI YA DA “ALLAH’A DİN ÖGRETMEK”

Ku­r’­an’­ın ta­rih­sel­li­ği­ni sa­vu­nan­la­rın, id­di­ala­rı­nı, “Ku­r’­an’­da şu ko­nu şöy­le yer al­mış; öy­ley­se Ku­r’­an ta­rih­sel ol­ma­lı­dı­r” man­tı­ğı­na da­yan­dır­ma­sı son de­re­ce an­lam­lı­dır.

Ebubekir Sifil'den: Kur’an’ın Tarihselliği İddiası Ya da “Allah’a Din Ögretmek”

04 Mart 2015 Çarşamba 10:06

On­lar da ga­yet iyi bi­li­yor ki, ta­rih­sel­lik da­va­sı­na doğ­ru­dan, açık ve ke­sin bi­çim­de de­la­let eden bir Ku­r’­an nas­sı yok­tur. Ol­ma­yın­ca ne ya­pı­yor­lar? Atı ara­ba­nın ar­ka­sı­na ko­şu­yor­lar!

Bu da­va­nın “but­la­nı­”, ön­ce tes­bi­ti ya­pıp/ka­ra­rı ve­rip, ar­dın­dan bu tes­bi­te/ka­ra­ra de­lil te­da­ri­ki­ne bak­mak şek­lin­de ken­di­ni gös­te­ren ha­re­ket tar­zın­dan bel­li. Da­ha ev­vel Tev­rat ve İn­cil me­tin­le­ri­nin ta­rih­sel­li­ği ko­nu­sun­da mo­der­nist Ya­hu­di ve Hris­ti­yan araş­tır­ma­cı­lar ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış yı­ğın­la ça­lış­ma bu ko­nu­da on­la­ra is­te­me­dik­le­ri ka­dar ar­gü­man sağ­lı­yor. On­la­ra dü­şen sa­de­ce, Tev­rat ve İn­cil bağ­la­mın­da ya­pıl­mış söz ko­nu­su ça­lış­ma­la­rı Ku­r’­an bağ­la­mı­na uyar­la­mak! Eh, bu ka­da­rı­nı da ya­pı­ver­sin­ler de­ğil mi!..

Efen­di­miz (s.a.v)’in, “Ka­rış ka­rış, ar­şın ar­şın siz­den ön­ce­ki­le­rin yo­lun­dan gi­de­cek­si­niz. Hat­ta on­lar bir ker­ten­ke­le de­li­ğin­den içe­ri gir­se, siz de gi­re­cek­si­ni­z” 1 tar­zın­da­ki uya­rı­sı -Al­lah bi­lir ya- tam da bu tav­ra işa­ret edi­yor. Bu­ra­da­ki “ker­ten­ke­le de­li­ğin­den gir­me­” ben­zet­me­si üze­rin­de cid­di­yet­le du­rul­ma­lı­dır. Bir in­san ker­ten­ke­le de­li­ğin­den içe­ri gi­re­mez. Efen­di­miz (s.a.v) bi­ze, “On­lar bir in­sa­nın ker­ten­ke­le de­li­ğin­den gir­me­si gi­bi ol­ma­ya­cak iş­ler ya­pa­cak­lar; siz de on­la­ra uya­rak o iş­le­ri yap­ma­ya baş­la­ya­cak­sı­nı­z” de­mek is­ti­yor ol­ma­lı­dır. İla­hî ke­la­mın ta­rih­sel­li­ği­ni sa­vun­mak tam da böy­le bir şey!..

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/kuranin-tarihselligi-iddiasi-ya-da-allaha-din-ogretmek-1178yy.htm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.