02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

ECDAD YADİGARI KÜLLİYEDE SKANDAL !

Odunpazarı Belediyesi tarafından gaspedilmiş olan Kurşunlu Külliyesi’nin, amacının tamamen dışında defile, sergi, konser ve hatta bale organizasyonlarında kullanıldığı tespit edildi.

Ecdad yadigarı Külliyede skandal !

24 Ocak 2015 Cumartesi 14:57

A. BA­HA­DIR ÇA­LIK / İS­TAN­BUL 

Eskişehir'in Odun­pa­za­rı il­çe­sin­de bu­lu­nan Va­kıf­la­r’­a bağ­lı Os­man­lı dö­ne­mi­ne ait ec­dat ya­di­ga­rı Kur­şun­lu Kül­li­ye­si, be­le­di­ye ta­ra­fın­dan ade­ta gasp edil­miş du­rum­da. Ama­cı­nın dı­şın­da de­fi­le, ser­gi, kon­ser ve hat­ta ba­le or­ga­ni­zas­yo­nu­na bi­le ev sa­hip­li­ği ya­pan kül­li­ye için ha­re­ke­te ge­çen Va­kıf­lar, kül­li­ye­nin bo­şal­tıl­ma­sı için kay­ma­kam­lı­ğa ta­li­mat ver­di. 

AMAÇ DI­ŞI KUL­LA­NIL­MIŞ

Kü­tah­ya Va­kıf­lar Böl­ge Mü­dür­lü­ğü yet­ki­li­le­ri, Kur­şun­lu Kül­li­ye­si­’n­de yap­tık­la­rı de­ne­tim­ler so­nu­cun­da ba­zı nok­ta­la­rın ama­cı­nın dı­şın­da kul­la­nıl­dı­ğı­nı tes­pit et­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek, Odun­pa­za­rı Be­le­di­ye­si­’n­den bu ko­nu­da bir gö­rüş is­ten­di­ği­ni ve is­te­nen gö­rüş gel­me­yin­ce Kül­li­ye­’nin bo­şal­tıl­ma­sı için Odun­pa­za­rı Kay­ma­kam­lı­ğı­’na ya­zı ya­zıl­dı­ğı­nı ifa­de et­ti­ler. Kül­li­ye­nin ta­ri­hi do­ku­su­na uy­gun amaç­lar­la kul­la­nıl­ma­sı yö­nün­de ça­lış­ma­lar yap­tık­la­rı­nı ak­ta­ran yet­ki­li­ler, Va­kıf­lar ola­rak kül­tü­rel mi­ra­sın ama­cı­na uy­gun kul­la­nıl­ma­sı ko­nu­sun­da has­sas bir po­li­ti­ka iz­le­dik­le­ri­ni di­le ge­tir­di­ler. 

Haberin devamı: http://www.gazetevahdet.com/ecdad-yadigari-kulliyede-skandal-6169h.htm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.