08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

EDİRNE ŞİİR ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından gerçekleştirilen ve Türk dünyasının en büyük edebiyat organizasyonları arasında yer alan 13. Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni, Edirne’de düzenlenecek.

Edirne şiir şölenine hazırlanıyor

08 Kasım 2019 Cuma 14:30

Türk dünyasının en büyük edebiyat organizasyonu olan ve 1992’den beri Türkiye Yazarlar Birliği tarafından gerçekleştirilen “Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni” 13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında Edirne’de yapılacak. 13 Kasım’da Edirne’de başlayan şölenin bazı fasılları gezi şeklinde Bulgaristan(Filibe-Kırcaali) ve Yunanistan’da (Gümülcine) gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle on üçüncüsü gerçekleştirilecek şölene; Türkiye, Tataristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, KKTC, İran, Irak, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Moldova (Gagavuzyeri), Romanya, Kırım, Dağıstan, Yunanistan (Batı Trakya), Başkurdistan, Bosna-Hersek, Fransa, Almanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda’dan şairler, yazarlar ve ilim adamları katılacak.

Trakya Üniversitesi’nin de paydaş olduğu ve Türkçe’nin 80 şairini ağırlayacağı programda şölen Mimar Koca Sinan’a adanacak. Ustalık eseri ve dünya şaheseri Selimiye’yi Edirne’ye armağan eden Sinan’ın böylece bütün Türk Dünyası tarafından tanınması yolunda güçlü bir adım atılacak.

HABER Jale Avyüzen Zobar

Kaynak: http://www.edirneyenigun.com/haber/25412/edirne-siir-solenine-hazirlaniyor.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.