30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

“ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAŞLADI”

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: “Okumaya yazmaya meraklı, edebiyat konusunda yetenekli ve yazar olmaya istekli Ankaralı lise öğrencileri için ikinci bir fırsat daha doğdu.”

“ Eğiticilerin eğitimi başladı”

21 Eylül 2022 Çarşamba 09:07

Ankara Valiliği koordinatörlüğünde ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında yürütülen BİLGE Yazarlar Projesi’nin eğiticilerin eğitimi programının açılışında bir konuşma yapan  TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Ankara Valiliği koordinatörlüğünde ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında yürütülen, liseli öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri BİLGE Yazarlar Projesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanan sürecin sonunda genç yazar adayların sertifikalarını Ankara Valisi Sayın Vasip Şahin ile birlikte takdim etmiştik.  Genç yazar arkadaşlar eğitimin sonunda edebiyatın farklı alanlarında yazdıkları eserlerle bize teşekkür ettiler. Bu eserler kitap olarak da yayınlandı. Şimdi ise; gençlerimizin okudukları üzerinde analiz-sentez yapabilmesi, düşünebilmesi, düşündüğünü etkili bir şekilde ifade edebilmesi ve yaratıcı yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla proje ikinci kez uygulanacak. Okumaya yazmaya meraklı, kendi gönlüyle hisseden, edebiyat konusunda yetenekli ve yazar olmaya istekli Ankaralı lise öğrencileri için ikinci bir fırsat daha doğmuş oldu”    dedi.

Sayın Ankara Valimiz Vasip Şahin’e teşekkür ediyorum

Ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençlere güvenmemiz ve onları desteklememiz gerekir diye konuşan Genel Başkan Arıcan, “Hayatın her alanında olduğu gibi yarın ki edebiyatımızı da bugünün gençleri şekillendirecek. Edebiyatımız onların omuzları üstünden yükselecek. Bugünden geleceğe okuyarak-yazarak hazırlanma çabasına giren gençlerin besledikleri umudu canlı tutmak, ona erişimini kolaylaştırmak; Geleceğin yazarlarını yetiştirmek için bizlere düşen görev; okuyan, yazan, düşünen, üreten,  gelecek vadeden gençlerin ideallerine kavuşturmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Gençlerin önünü açmaya yönelik yapılan her bir faaliyeti çok değerli görüyorum. Gençlerin ufkunu açacağına inandığım bu eğitim projesinin hayata geçirilmesi için büyük gayret gösteren değerli Ankara Valimiz Vasip Şahin’e, projede yer alan valilik çalışanlarına, kıymetli yazarlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, öğrencileri yazarlık konusunda eğitecek öğretmenlere projeyle ilgili bilgiler verdi.

BİLGE Yazarlar Projesi kapsamında gerçekleştirilecek yazarlık atölyelerinde görev alacak öğretmenlerin eğitiminin ilk konuşmacısı yazar, şair A. Ali Ural oldu. Ural, gayret gösterenlerin, okuyanların ve yazma isteklerini her zaman canlı tutanların mutlaka istedikleri yere geleceklerini söyledi.

Öğrencisi iken bugün önemli eserler veren yazarların olduğunu belirten Ural, her meslekte olduğu gibi yazarlıkta da usta-çırak ilişkisinin önemine vurgu yaptı.

2-103.jpg3-098.jpg4-071.jpg

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.