09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara8°C

ELAZIĞ FAYDALI BİR KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

6.Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Elazığ'da yapılacak.

Elazığ Faydalı Bir Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

20 Ekim 2022 Perşembe 18:33

Türkiye Yazarlar Birliği'nin sürekli ve önemli faaliyetlerinden biri olan 'Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresinin 6'ncısı; 21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Elazığ'da Ahmet Tevfık Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak.

Uzmanlar, Bildirilerini Sunacak

Daha önce değişik illerde düzenlenen Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongrelerinde; şehir-medeniyet, şehir-tarih, şehir-insan, şehir; toplum, iktisat, edebiyat, sanat, coğrafya, din, kültür ve dil gibi kavramlar bağlamında tebliğler sunulmuş ve bu metinler kitap olarak yayımlanmıştı. Şimdi de; Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin organizesinde, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Elazığ İzzetpaşa Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin katkılarıyla düzenlenecek kongrede; şehir tarihi yazımı, şehir tarihi çalışmalan, mekân ve basın, mekân ve edebiyat, mekân ve gelenek, mimari, mekân, eğitim tarihi ve şehirleşme konu başlıklarında; şehir tarihi yazarları, tarihçiler, akademisyenler ve bilim adamları bildiriler sunacak.

Literatüre Önemli Katkılar Sağlanacak!

Kongreye, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ile TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da katılacak. Şehre dair önemli bilgi ve verilerin bilimsel olarak ortaya konulduğu kongreleri değerli kılan hususlardan birisi de şehir tarihi, Türkiye'de şehir tarihçiliği, şehir tarih araştırması ve şehirlerin tarihsel gelişiminin incelenmesinde literatüre önemli katkılar sağlıyor olmasıdır. (Haber Merkezi)

Fırat Gazetesi

firat_20221020_2.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.