20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

EMİN SARAÇ HOCAEFENDİ İLE SON DEVİR ÂLİMLERİMİZ ÜZERİNE-1

Salih Okur’un Emin Saraç Hocaefendi ile son devir alimleri üzerinden yayınlanan ve cevaplar.org sitesinde yayınlanan söyleşiyi alıntılıyoruz.

Emin Saraç Hocaefendi ile son devir âlimlerimiz üzerine-1

01 Haziran 2020 Pazartesi 13:34

“Salihlerin anıldığı yere rahmet-i İlahi nazil olur.”

Fatih Camiinin imam odalarının birinde, 02. 02. 2007 tarihinde, Osmanlı ulemasının bakâyâsı mübarek bir insanla karşı karşıyayız. Hiç randevu almadan gittiğim ilk mülakat oluyor bu. Emin Saraç Hocaefendi şefkati ile içimi öyle ısıtıyor ki, iki saat boyunca, baş başa, unutamayacağım bir sohbet gerçekleşiyor. İkimizin de, ulemamıza duyduğumuz derin sevgi ve hayranlığın sonucu bu röportaj meydana çıkıyor. Bir çınarın gümbür gümbür devrilirken bile arkasında bıraktığı ilim, irfan, edep hazinesi karşısında hayranlıkla dinliyorum kendisini..

Hocamızın yetişebildiği herkesi sormaya çalıştım kendilerine.. İlk defa duyduğum birçok şey oldu. Hâlbuki kendisi ile yapılan mülakatların çoğunu okumuştum. Ama bu gibi zatlar her defasında değişik koku veren bir çiçek gibi adeta..

Hocaefendi 1943 yılında başladığı ilim serüvenine hâlâ aynı aşk ve şevkle devam ediyorlar. Fatih Camiinde sabah saat 10’da başlayan dersleri, özellikle Pazar günü Şifa-yı Şerif takrirleri kaçırılmayacak fırsatlar aslında..

Devamı: https://www.dunyabizim.com/alinti/emin-sarac-hocaefendi-ile-son-devir-limlerimiz-uzerine-1-h41189.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.