25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara25°C

ERGÜN DİLER: GİZLİ MASA

Ergün Diler: Gizli masa

17 Eylül 2020 Perşembe 10:00

ZLER olayları genellikle SİYASİ olarak yorumluyoruz. Oysa bu, en fazla gerçeğin bir kısmına götürür bizi. EKONOMİ yani PARAYI bulmadan gidilecek bir yol yoktur.
Operasyonları anlamak için de daima önce PARAYI görmek gerekmektedir. İnanın gerisi masaldır… Büyük güçler daima GÜÇ ve PARAYI yan yana konumlar.
Oyunlarını da buna göre hayata geçirmek ister. Şimdi bizi yine yakından ilgilendiren bir toplantıya götürmek istiyorum. Hatta iki toplantıya… Aklınıza hemen şu soru gelebilir:
Bu toplantıları da nereden biliyorsunuz? Doğal... Ama sızdırıldığı için biliyorum… Benim dışımda da bilenler var yani… Konu önemli mi önemli… "AKDENİZ" diye uzun süredir boşuna yazmıyorum. Düğüm burada çözülecek gibi… Açalım… ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow 1 Eylül tarihinde önemli bir toplantı yaptı.
Amerika Birleşik Devletleri'nin iflastan kurtuluşunun tek yolunun Akdeniz'den geçtiğine karar kıldı. Düşünebiliyor musunuz ABD ÇÖKMEMEK İÇİN
AKDENİZ'E TUTUNMAK ZORUNDA… Toplantıdan çıkan ana fikir bu!
ABD Kongre Bütçe Ofisi, 2020 bütçe açığının 3 trilyon 300 milyar dolar olduğu raporunu Steven Mnuchin'e sundu. Raporda sağlık sistemi, sosyal güvenlik, ulaştırmanın 3 yıllık açığının 10 trilyon doları bulacağı yazıldı. Bunu şöyle de okuyabiliriz: .

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2020/09/17/gizli-masa

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.