19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

FERHAT KOÇ’U KAYBETTİK

Gazeteci, yazar, Türkiye Yazarlar Birliği'nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfında mütevelli heyeti üyesi olarak önemli hizmetler vermiş olan; arkadaşımız, değerli insan Ferhat Koç vefat etmiştir.

Ferhat Koç’u Kaybettik

13 Kasım 2020 Cuma 10:23

Merhumun cenazesi 13.11.2020 Cuma günü, ikindi namazınI müteakiben saat: 16.00'da Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecektir.

Mekânı cennet olsun, kederli ailesine, yakınlarına, camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti

GAZETECİ-YAZAR

Ankara doğumlu(11.06.1949)...

İlk ve orta öğrenimini Etimesğut'ta tamamladı. Lise'yi Ankara Gazi lisesinde okudu.

Ankara ilahiyat Fakültesi'nden mezun oldu(1973)...

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığında (1973-1975) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde (1975- 1978) yıllarında görev yaptı. Bilahare Milli Gazete Ankara Temsilciliği görevine başladı(1979)...

1979 yılından itibaren Milli Gazete'nin Ankara Temsilcisi olarak basın dünyasında görev yaptı.

Milli Gazete'de 10 yıl devamlı olarak köşe yazdı. Köşe yazılarının dışında seyahat yazıları ile röportajları gazete'de yayınlanmıştır bu süre içerisinde. Milli Gazete'nin dışında Yeni Devir Gazetesi ve Panel Dergisi gibi çeşitli dergilerde yazıları yayınlanmıştır.Yazılarından dolayı çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ödüller almıştır. Bağımsız Çelik-iş sendikasından "İşçi Hakları",Batı Trakya derneğinden " Ahmet Sadık barış Ödülü", Irak Büyükelçiliğinden " Barış ve Özgürlük" ödülünü, MÜSİAD'dan "Bosna-Çeçenistan Dayanışma" ödülünü, Gümüşay'dan "Çevre "ödülünü ve Bem-Bir-sen'den(Belediye memurları sendikası) Belediye çalışanlarına destek ödülünü aldı.

Türkiye yazarlar Birliği, Parlamento muhabirleri Derneği ve Kültürler arası dostluk ve Kardeş Vakfı (Kavrak-sırf) mütevelli ve yönetim kurulu üyesi. Esam (Ekonomik ve sosyal araştırmalar merkezi) üyesi. CANSUYU (yardımlaşma ve dayanışma Derneği) üyesi ve disiplin kurulu üyesi.

Evli, üç kız çocuğu ve üç torun sahibi...

Ortadoğu, Uzakdoğu, Balkanlar,Orta Asya, Afrika ve Kuzey Afrika'da ziyaret ettiği ülkeler ise; Libya,Fas, Mısır,Tunus, Nijer, Nijerya, Suudi Arabistan. Sudan, B.A.E.'leri, Irak, Suriye,Ürdün, İran, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Malezya, Singapur, Rusya, Azerbaycan,Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Romanya,Yunanistan, Batı Trakya, Bosna-Hersek, Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda,Fransa,İtalya, Kıbrıs. Endülüs. Yemen.

 

Yayınlanmış Eserleri:

Kur'ani Kaynaklarda Peygamberler Tarihi

Bir Gazeteci Gözüyle: Kutsal topraklar ve Öteki Suudi Arabistan

Medeniyet Coğrafyamıza Seyahat

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.