30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

GENEL BAŞKAN ARICAN ZİRAAT FAKÜLTESİNDE KONUŞTU

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 86. Yıl dönümü anısına Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde konferans verdi.

Genel Başkan Arıcan Ziraat Fakültesinde konuştu

28 Aralık 2022 Çarşamba 12:56

Genel Başkan Arıcan, “27 Aralık 2022  tarihinde Prof. Dr. Satı Baran Konferans salonunda “Çağın Sorunları Karşısında Mehmet Âkif Ersoy” temalı konuşmasında ülkemizin zor günlerinde yazılan, aradan geçen  yüz yıla rağmen büyük bir coşku ile okuduğumuz vatan sevgisini diri tutan İstiklal marşının her satının bizlere önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Mütefekkir olan Âkif’in eserleri iyi okunur analiz edilirse günümüzün meselelerine de çözüm önerileri getirdiği görülür diye konuşan Genel Başkan Arıcan, “Osmanlının son yıllarına şahitlik etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarını yaşamış, savaşları ve zor yılları görmüş istiklal şairimiz, milletimizin hür ve bağımsız yaşaması, içine düştüğü zor durumdan kurtulmasının yegâne çaresi olarak dinimize ve  milli değerlerimize sıkı sıkıya bağlılık olması gerektiğine ısrarla vurgu yapmıştır.” diye konuştu.

9b4abb06-2e28-44d9-a9dd-9150fb6d2cbc.jpg

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.