02 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

GEYLANİ AKAN: CENGİZ ABİNİN CENAZESİNDE NELER YAŞANDI?

30 Mayıs 2023 Salı günü ülkemizin çok değerli bir şairi olan Cengiz Numanoğlu Abimizin cenaze namazına katıldım. Şairin cenazesi de şiirleri gibi ihtişamlıydı.

Geylani Akan: Cengiz Abinin cenazesinde neler yaşandı?

03 Haziran 2023 Cumartesi 13:40

 Yıllardır Bursa’da yaşıyorum bu kadar çok hocanın bir cenazede bir araya geldiğini ilk defa gördüm.

Diyanet görevlisi hocalar, ilahiyat fakültesi hocaları, İmam Hatip hocaları, emekli hocalar, imam efendiler ve İslam’a hizmet derdi olan birçok kimse oradaydı. İstanbul’dan gelen televizyon ekranlarından tanıdığımız kimseler de vardı.

Güzel söz

Cenaze namazından önce camide çok sayıda hocalarımız Kur’an-ı Kerim okudular. Bursa il müftümüz Yavuz Selim Karabayır Hoca -maşallah çok feyizli bir hocamız- kısa ve öz tatlı bir konuşma yaptı. İşi kelimelerle sanat eseri ortaya koymak olan bir şairin cenazesinde okunabilecek en uygun ayet ve hadislere temas etti. Sohbetin başında şu ayete atıf yapması benim çok hoşuma gitti:

“Allah’ın, hoş bir sözü; kökü sağlam, dalları semaya doğru olan, Rabbinin izniyle her zaman meyve veren hoş bir ağaca benzeterek nasıl misal verdiğini görmüyor musun? İnsanlar ibret alsın diye Allah onlara misal gösteriyor.” (İbrahim, 24-25)

Değerli kardeşlerim şu ayetteki anlam güzelliğine bakar mısınız? Güzel söz söylemek meğerse ne kadar da önemliymiş. Söylenen güzel söz meyve veren bir ağaca benzetilmiş ki o ağacın dalları da semaya bakıyormuş. Dalları semaya baktığına göre Allahu a’lem meleklerden ilham ile söyleniyor güzel sözler. Kötü sözler ise şeytanın kışkırtmasıyla…

Müftü Bey bir de İbn-i Ömer radıyellahu anh’ın naklettiği şu hadis-i şerifi aktardı: “Resulullah sellellahu aleyhi ve sellem: “Ağaçların içinden bir cins vardır ki yaprağı düşmez. O ağaç, kâmil bir Müslümana benzer. Nedir o, söyleyin!” buyurdular. Oradakiler kırlardaki ağaçları saymaya daldılar. Bunun hurma ağacı olduğu hatırıma geldiyse de söylemeye utandım. Ondan sonra “Ya Resulullah, o hangi ağaçtır, bize söyleyebilir misiniz?” diye sordular. Resulullah sallellahu aleyhi ve sellem de ‘Hurma ağacıdır’ buyurdular. (Buhârî, İlim, 3)

Devamı: https://irfandunyamiz.com/cengiz-numanoglu-abinin-cenazesinde-neler-yasandi-geylani-akan/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.