30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

GÜLAY GÖKTÜRK'TEN: “ALÇAKLIĞIN DÜNKÜ TARİHİ”

Bugün işim zor.

Gülay Göktürk'ten: “Alçaklığın dünkü tarihi”

13 Ekim 2015 Salı 10:34

Yazmak istediğim yazının alasını Yıldıray Oğur dün yazmış zaten. (Alçaklığın dünkü tarihi) Sadece düşüncelerime değil, duygularıma da bire bir tercüman olmuş. Tembellik etmişsin demenizden korkmasam, alır olduğu gibi koyardım bu köşeye. 

Çaresiz aynı şeyleri bir de ben kendi sözlerimle yazacağım. Ama baştan söyleyeyim, zaman zaman intihal kokusu alırsanız, kusura bakmayın. 
* * *
Ankara katliamının failini arayan mantıklı insanlar normal olarak şunları düşünürler: 
Bu saldırının birinci şüphelisi IŞİD’dir. Daha önce Suruç’ta ve Diyarbakır’da yaptığını bir kez daha tekrar etmek için kuvvetli sebepleri var. IŞİD aylardır PKK’yla savaşıyor. Rusya’nın da işin içine girmesi ve PYD’yle işbirliği sinyalleri vermesi üzerine daha da sıkıştı. Açıklamalarında PKK’nın bütün unsurlarını hedef aldığını zaten açıkça deklare etti. Ayrıca AK Parti’nin ABD’yle birlikte koalisyonda yer alması ve İncirlik’i açması yüzünden Türkiye’yi cezalandıracağını da ne zamandır söyleyip duruyordu. 
Suriye ve Esed’le ilişkilerimiz düşünüldüğünde olağan şüphelilerden biri de doğal olarak Suriye muhaberatıdır. Malum daha önce Reyhanlı’da patlayan bomba da onların eseriydi. Şimdi, Başkent’te patlayan bombalarla seçimlerin yapılamaz hale gelmesi ve “yönetilemeyen ülke” tablosu yaratılması tam da Esed’in isteyeceği tablodur. 
Olağan şüpheliler listesinin üçüncü sırasına rahatlıkla PKK’yı koyabiliriz. 

Devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/gulay-gokturk/-e2-80-9calcakligin-dunku-tarihi-e2-80-9d/haber-451776

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.