07 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

HİKÂYESİ OLAN BİR YAZARDAN HİKAYESİ OLAN KAHRAMANLAR ALBÜMÜ: ZONGO’NUN DEĞİRMENİ

Geleneği modernizm ile bağdaştırabilen, harmanlayabilen ve okurun sindirebilmesine yardımcı olacak bir dille yazabilen bir yazardır Recep Seyhan. İsmail Turan yazdı.

Hikâyesi olan bir yazardan hikayesi olan kahramanlar albümü: Zongo’nun Değirmeni

16 Haziran 2020 Salı 13:56

Okuru önemli hissettiren kitaplar değerlidir. Merak duygusunu okura aşılayanlar… Dostoyevski’nin Beyaz Geceler adlı kitabında “Bir hikâyeniz yoksa neden yaşıyorsunuz” dediği gibi, hikâyesi olan yazarlardan hikâyesi olan kahramanlar yaratmasını bekleriz. Recep Seyhan da bunlardan biri.

Yazıklarıyla okuru hızlıca içine alan ve onu kuşatan bir yazar olan Recep Seyhan; beş öykü, bir roman, bir hatıra ve bir de inceleme kitabı yazmıştır. Bunların yanında ders kitapları ve Latin harflerine aktardığı eserler de yazmıştır.

Öykülerin dili, dilin öyküleşmesi

Recep Seyhan’ın öykülerinde daha çok özlem, nesne-insan ilişkileri, yabancılaşma, toplumun baskılarından kurtulma mücadelesi, yalnızlığa mahkûm edilme, iletişimsizlik, sosyal hayatta kendine bir yer arama veya itilmiş olma durumu, aidiyet sorunu, şehirleşmenin beraberinde getirdiği betonlaşma, teknolojinin insan üzerindeki hâkimiyeti ve bireylerin var olma çabaları gibi temalarla insana özgü duygu ve düşüncelerin genellikle nesneler üzerinden anlatıldığı görülmektedir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/hikyesi-olan-bir-yazardan-hikayesi-olan-kahramanlar-albumu-zongonun-degirmeni-h41286.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.