18 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C

HÜSEYİN ÖZTÜRK: AHLAKIN OLMADIĞI YERDE DEVLET ÇOK MASRAF EDER

Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur.

Hüseyin Öztürk: Ahlakın Olmadığı Yerde Devlet Çok Masraf Eder

25 Nisan 2024 Perşembe 11:23

Her kim memlekete hangi zaviyeden bakarsa baksın, piyasayı baktığı zaviyeden gözlemleyerek, fahiş fiyatlar hususunda ne kadar çarpık ve haram yüklü haksız kazançlar elde edildiğini görecektir.

Bugün fahiş fiyat soyguncularının, insanların cüzdanlarına göz dikmesinden, hatta ellerinden gelse, güçleri yetse, bütün paralarını boşaltacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.

Devlet denetlemekte elinden geleni yapmasına rağmen, bu uğurda pek çok uygulama ve görevliyi piyasada denetime göndermesine rağmen; fahişçiler, hırsızlık hırsından vazgeçmiyor.

Ne yazık ki, ahlaksızlıklarını gırtlaklarına kadar getirip, kursaklarına haram sokanların, haramdan zevk almalarından dolayı önlemler pek fayda etmiyor ve “Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur” sözü gelip insanın aklına oturuyor.

Biliyorum lafı güzaf ama biz böyle bir millet değildik. Haramı-helali bilen, aile hukuku içerisinde komşu haklarından, hayvan haklarına kadar her hak ve hukukun detaylarına dikkat eden bir millettik, nasıl oldu da “illetlik” hale geldik bilemedik.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.