03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C

İSMAİL YAŞA: HAFTER BÜTÇEDEN PAY İSTİYOR

Libya’da yılsonunda yapılması planlanan ve ülkedeki bölünmüşlük haline son vermesi umulan seçimlerin önünde hâlâ bir dizi engel bulunuyor.

İsmail Yaşa: Hafter bütçeden pay istiyor

27 Temmuz 2021 Salı 12:05

O engellerin başında da Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan ve kendisini “Libya Milli Ordusu Başkomutanı” gören savaş baronu Halife Hafter geliyor. Hafter’in müttefiki Tobruk Parlamentosu Başkanı Akile Salih, Trablus’taki mevcut hükümetin kuruluş sürecinde emekli generalden kendini uzak tutuyordu.

Geçenlerde Hafter’in Bingazi’nin doğusunda yer alan er-Racme köyündeki karargâhına yaptığı ziyaretle o uzaklık ortadan kalktı. Akile Salih, bütçeden Hafter’e de pay ayrılmadıkça bütçeyi onaylamayacaklarını açıkladı. Emekli generalin oğlu aracılığıyla Akile Salih’i ve Tobruk Parlamentosu üyelerini tehdit ederek karargâhına ziyarete gelmelerini istediği, parlamento ve başkanlık seçimlerinde mutlaka kendisiyle işbirliği yapmaları gerektiğini söylediği ifade ediliyor. Akile Salih’in ve milletvekillerinin Hafter’in ayağına kadar gitmeleri ve er-Racme’de yapılan açıklamalar tehdidin etkisini gösterdiğinin delili.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7516470/ismail-yasa/hafter-butceden-pay-istiyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.