30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

İZDİHAM’IN 44. SAYISI ÇIKTI

Genel Yayın Yönetmenliğini şair Bülent Parlak’ın yaptığı İzdiham’ın 44. sayısı çıktı.

İzdiham’ın 44. Sayısı Çıktı

03 Mart 2020 Salı 13:34

2014 yılında çıkan 16. sayısının kapağına nazire yaparak yayınlanan İzdiham, “sevenler elbet kavuşur” dediği 16. sayısından sonra 44. sayısında “kavuşmak mahşere kaldı” manşetiyle yayınlandı.

İzdiham’a has İzdiham Maarif Takvimi ile başlayan 44. sayıda Luis Ferdinand Celine’nin “Gecenin Sonuna Yolculuk” kitabında bir alıntı ile devam ediyor. Celine şöyle diyor: “Aslına bakılırsa kuşku uyandıran biricik şey kahramanlıktır.”

“Her şey ben yaşarken öldü” dedikten sonra Gökhan Özcan’ın deneme metni çıkıyor karşınıza. “Solgun Bir Yüzden Eksilmekte Olan Bakışlar.” Prof. Dr. Turan Karataş’ın değindiği konu ise sözleri değiştirilen türkülerimiz. “Mısır’a Eyüp değil Yusuf gitti.” derken neden değiştirildiğine dair görüşlerini de kaleme alıyor.

Tam bir özgürlük için yenilmek yetmez diyen Atakan Yavuz, Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi’nin onuncusunu yazdı. Abdullah Harmancı Hav adlı yazdığı hikayede “Nasıl yani biz şimdi bu ânı yaşamakta mıyız?” diye soruyor.

İzdiham’ın bu ayki şiirleri Dilek Kartal ile Bülent Parlak’a ait.

” Bir başkası bize acı çektirme kudretine sahip değildir.” diyen Seda Nur Bilici kitapların ve film kahramanlarının psikolojisini değerlendirmeye devam ediyor. Bu sayıda ele aldığı kişi Ali Nazik. Şiirlerin öyküsünü yazmaya devam eden Güray Süngü, Mustafa Akar’ın bir mısrasını ele alıyor.

Emine Şimşek ise klasik bir tablonun kendi zihnindeki çağrışımlarını anlatıyor. Bu sayıda Mona Lisa tablosunu değerlendiren Emine Şimşek, bir günahı haklı çıkaracak kadar güzel diyor.

BEN İSTESEM MEVLÂNA BİLE OLURUM

Faruk Sarıkavak ise istese Mevlana bile olabileceğini dile getiriyor. ” Sanki yasak meyveyi yemişim de, cennetten kovulmuşum gibi yaşıyorum.” Haluk Levent ise en beğendiği on şarkısını İzdiham ile paylaşıyor.

Adem. Maksatsız., “edebiyat ve dedikodu” üzerine yazdığı denemesinde insan güvenmek isteyen bir canlıdır diyor. Edebiyatın dedikodu üreten bir mekanizma değil, gerçekleri söylemesi gereken bir alan olduğuna dikkat çekiyor.

Ahmet Aslan ise yine çok kısa ama çok anlamlı bir hikaye yazdı. “Hasılat, cana kıymaya değmezdi.”

Mustafa Kutlu’ya özel bir sayfa hazırlayan İzdiham, Kalbin Sesi’ni sayfalarına taşıyor. Yaşar Ercan ise Jules Payot‘un biyografisini yazdı.

Devamı: https://www.izdiham.com/izdihamin-44-sayisi-cikti/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.