02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

KIRMIZI BİR GÜNCE, KAAN GÜLÜÇ

Şimdi ellerimi acınası bir yere bırakmak geldi içimden. Fesleğen saksısı pencerenin önünde uçmasa da uçacak olan bir kuşun serinliğini yansıtıyor bana.

Kırmızı Bir Günce, Kaan Gülüç

08 Nisan 2021 Perşembe 14:17

 Göz göze gelmekten korktuğum saatimi şimdi hangi köşeye bıraksam? Yılların geçişini hatırlatan yılları ve bunu mutlulukla sayışını insanlığın hangi çekmecede saklayacağım? Bu burada öylece kalacak. Aklımda değilse bile yüreğimde bir yanık izi olarak.

Hangi kederin iz düşümü bu güneşten arta kalan gövdem, gölgem.. diyerek yılların üstüne koşarcasına hayallerime ve daha sonra kasvetime abanacağım dört kolla. Çamura basmadan taş taş üstünden bir hışımla değilse bile aniden ve aceleyle sıçrarcasına adım adım.

Yazdıklarım, yazıldıkları yerlerinden silinmeye başlasa, şimdi, şurada, hemen. Ne kadar da yılgınlığıma doğru ağız dolusu sövercesine kalkan dudaklarımı unutacağım. Kırmızı bir günce sanki silinmedikçe bu arta kalan. Yetmese yediğim atsalar üstüme, havada karada, sapan, saçma. Kan değil desem, ki demişimdir ağzımdan gelen yeryüzünün hangi katranı bu diye.

Şimdi yine neyse diyerek seyrediyorum kalemin dokunduğu yerlerinden bir bir silinmeyişini. Kendime söyleyeceklerim nasılda kapıyı üstüme çarpıp (yo hiddetle değil, haklı ve küskün bir hâlde) savruluyor gökyüzüne yavaş yavaş.

Devamı: https://www.izdiham.com/kirmizi-bir-gunce-kaan-guluc/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.