23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

KISAKÜREK TÜRK DÜŞÜNCE VE FİKİR DÜNYASINA YÖN VERDİ

Türkiye Yazarlar Birliği Kırşehir temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Maksut Yiğitbaş’ın hazırlayıp sunduğu “Kültür ve Edebiyatımızdan” programında; yazar, şair, fikir adamı ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek vefatının 37. Yıl dönümünde anıldı.

Kısakürek Türk Düşünce ve Fikir Dünyasına Yön Verdi

03 Haziran 2020 Çarşamba 11:21

31 Mayıs 2020 tarihinde TYB’nin yotube kanalından canlı olarak yayınlanan,  şair, yazar Mehmet Kurtoğlu’nun konuşmacı olduğu söyleşide Kısakürek’in edebi kişiliği, eserleri ve mücadelesi anlatıldı.

Kurtoğlu konuşmasında, şairin gerçek anlamda biyografisinin halen yazılmadığına vurgu yaptı. Şairliğinin yanı sıra fikir adamlığının bugünün şiirine ve düşünce dünyasına yön verdiği üzerinde durulan programda onun Anadolu’da hemen bütün il ve ilçelerde gençlerle bir araya gelmesinin önemine değinildi.

 Mehmet Kurtoğlu’nun “Metafiziğin Trajik Şairi Necip Fazıl” adlı eseri çevresinde Çile şairinin trajedisi değiniler söyleşinin bir parçası oldu. Maksut Yiğitbaş, Üstadın Kaldırımlar, Çile ve Halim şiirlerinden kesitler okuyarak onun fikir ıstırabına değindi. Necip Fazıl’ın sanatkâr yönünün bütün eserlerine sindiğini ifade eden Mehmet Kurtoğlu büyük şairin bu tarafıyla idrak edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.