- Hakkımızda
- TYB Ödülleri
- Genç Yazarlar Kurultayı
- Kitaplık
- Ahlâk Şûrası
- Yazar Okulu
- Mehmet Âkif Ersoy
- Türkçe Şûrası
- Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi
- Yayınlar
- Söyleşi
- Şube Haberleri
- Salgın Edebiyatı
- Haberler
- Şiir Şölenleri
- Mesnevi Okumaları
- Kültür & Sanat Haberleri
- Kültür Kervanı
- Kırklar Meclisi
- Duyurular
- Biyografiler
KORUYUCU VİTAMİN E
09 Aralık 2020 Çarşamba 13:02
Kalp damar rahatsızlığınız, kanseriniz, diyabetiniz varsa biliniz ki, sizin ciddi bir vitamin eksiliğiniz var. Zeytinyağı yemiyorsunuzdur. Bağırsak, mide, göz ve gebelik sıkıntıları yaşıyorsanız, sizde E vitamini eksikliği de var demektir. Bu durumda E vitamini açısından zengin ama geleneksel yöntemlerle üretilmiş gıdalara yönelmeniz gerekiyor demektir.
Günümüzde zeytin yaprağındaki olyuropein (oleuropein) maddesinin diyabeti engellediği ve tedavi ettiği kesin bir şekilde ispat edilmiştir. Oysa birkaç bin yıldır eski tabipler diyabet için zeytin ve zeytin ağacı ürünleri tavsiye ediyorlardı. Demek ki, bilimin küçümsediği eski tabipler bugünkülerden fersah fersah ilerdelermiş.
Antioksidan özelliği sayesinde vücudu zararlılardan koruyan E vitamini, özellikle de teneffüs yoluyla gelen tehlikeli maddeleri yok eder. Kalp ve damar, beyin ve sinirin işlevlerini düzenler, vücudumuzun iç ve dışında oluşan yaraları iyileştirir. E vitamini güçlü bir antioksidan olduğu için zararlı radikallere karşı hücre zarlarını muhafaza ederek cilt bütünlüğünün ve güzelliğinin de korunmasına yardım eder. Bu yüzden zeytinyağının vücudun her yerine sürülmesi faydalıdır. Zîra Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’de bedenimizin zeytinyağı ile yağlanmasını tavsiye etmiştir.
Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/koruyucu-vitamin-e-3564451
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.