08 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

LACİVERT “KORKMA” SAYISIYLA ÇIKTI

Lacivert Dergi 44’üncü sayısında “Korku” dosyasıyla raflarda yerini aldı.

Lacivert “Korkma” Sayısıyla Çıktı

14 Mart 2018 Çarşamba 13:06

Dosyanın röportajları; “Kudüs’te Hz. Ömer Çizgisine Dönmeliyiz” diyen piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu ile birlikte; “Türkler Savaşta Ölmeyi Önemser, Yatakta Ölmekten Utanırlar” sözüyle Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile gerçekleştiriliyor.

Dosyada Mustafa Akar’ın; “Korkma! Tanımlamaya da Çalışma, Sadece Anla”, Ekrem Demir-li’nin; “Hayatı Ölümle Anlamak”, Zeynep Temizer Atalar’ın “ Ve Tamircisi Sorar: Arızanın Kaynağı Ne?” isimli yazıları bulunuyor. Ayrıca, Hakan Arslanbenzer; “Akif’in Korkuları Bizim Umutlarımız, Beytullah Çakır; “Kierkegaard’ı Titreten Şey”, Gökhan Ergür; “Korkuyu Yenen Türkler” yazılarıyla dosyaya katkı veren isimler. Bununla birlikte Haşmet Babaoğlu’nun “3 Soru 3 Cevap” adlı köşesinde yazdığı “Endişenin Suyu Aşınca Boyumuzu” isimli yazısı dosyada yer alıyor.

Hareketli sayfa olarak H. Sena Kartal’ın hazırladığı ilginç fobilerden oluşan “İçimizdeki korku-lara Teslimiz” başlıklı yazısı dikkat çekerken, Sena Subaşı ve Beyza Aydın tarafından hazırla-nan “Mini referandum” bölümünün bu ayki sorusu “Korktuğunuz ama Korkmamanız Gerekti-ğini Bildiğiniz Bir Şey Var mı?” oluyor.

H. Sena Kartal, “3 Sütun” adlı köşesinde “Nedir sizin en sevdiğiniz?” sorusunu Selahattin Yusuf’a, Betül Nurata’ya ve Yener Çevik’ e soruyor. “Düşünce Atlası” bölümünde fikir dünyamızın önemli isimlerini tanıtan Beytullah Çakır, bu sayıda Dursun Gürlek röportajıyla birlikte Erol Güngör’ü anlatıyor. Hemen ardından Ebubekir Kurban’ın; “Erol Güngör’ü Niçin Okumalıyız” adlı yazısı geliyor. 17 sorudan oluşan “Tepe Lambası” sayfasının bu ayki konuğu Aykut Ertuğrul olurken Raşit Ulaş; “Harita Metot” isimli bölümde Köroğlu’ndan bahsediyor.

Devamı: http://kulturgundemi.com/edebiyat/lacivert-korkma-sayisiyla-cikti-haber-36220

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.