07 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara12°C

MEHMET ACET: ERDOĞAN/BİDEN GÖRÜŞMESİ VE NATO ZİRVESİ ÖNCESİ LİBYA’YA YAPILAN ÇIKARMANIN PERDE ARKASI

Bugün gözler, Brüksel’de yapılacak NATO zirvesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmeye çevrilmiş durumda.

Mehmet Acet: Erdoğan/Biden görüşmesi ve NATO Zirvesi öncesi Libya’ya yapılan çıkarmanın perde arkası

14 Haziran 2021 Pazartesi 11:51

Biden’ın kasım ayında Demokratların adayı olarak girdiği seçimlerde ipi göğüslemesinden bu yana, “Yeni dönemde Türk/Amerikan ilişkilerinin seyri ve atmosferi nasıl olacak” sorusu kısmen ‘öngörülebilir’ hale gelmiş olsa da, bu soru geçerliliğini tümden yitirmiş değil.

Malum, yeni dönemde bu ilk yüz yüze görüşme olacak.

Bugüne gelene kadar, Biden’ın başkan adaylığı döneminde yaptığı ‘münasebetsizce’ açıklamalar ve 23 Nisan’da Erdoğan’ı Ermeni soykırımını tanıyacağım demek için aramış olması, akıllarda yer tutmuş durumda.

Dün Erdoğan’ın Brüksel ziyareti öncesi yaptığı basın açıklamasında, “23 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olması” yönündeki temennisini dile getirmesi dikkat çekiciydi.

Geçen hafta yaptığı açıklamalarda, bu görüşmede ‘Tavize açık olmayacağına’ dair işaretler veren Erdoğan’ın Biden’la görüşmeye giderken ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğu görülüyor.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/mehmet-acet/erdogan-biden-gorusmesi-ve-nato-zirvesi-oncesi-libyaya-yapilan-cikarmanin-perde-arkasi-2058762

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.