19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

“MEHMET AKİF İNAN ORTAK DEĞERİMİZ”

“Mehmet Akif İnan ortak değerimiz”

02 Aralık 2020 Çarşamba 11:45

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ile bir araya gelerek “Mehmet Akif İnan Eserleri” isimli çalışmayı TYB Konya Şubesi Kütüphanesi’ne hediye eden Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin: Ortak değerlerimizden birisi de merhum Mehmet Akif İnan’dır.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, TYB Konya Şubesi Kütüphanesi’ne sendika tarafından yayımlanan 4 ciltlik “Mehmet Akif İnan Eserleri” isimli çalışmayı hediye etti. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve beraberindeki heyetle bir süre (maske – mesafe -temizlik kuralları çerçevesinde) kültürel meseleler ve eğitim çalışmaları üzerine görüşen Metin, “Türkiye Yazarlar Birliği ile ortak değerlerimizden birisi de merhum Mehmet Akif İnan’dır. Biz rahmetli İnan’ın sendikal mücadelesini sürdürüyoruz. Bu mücadelede merhum Genel Başkanımızın Yedi Güzel Adam’dan birisi olarak ortaya koyduğu eserleri çok değerli bir yerde duruyor” dedi.

“MERHUM AKİF İNAN FİKİR VE AKSİYON ÖNCÜLERİMİZDENDİR”

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin’in ziyaretinden ve anlamlı hediyesinden memnun olduğunu dile getiren TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu da merhum İnan’ın fikir ve aksiyon öncülerimizin en önemlilerinden birisi olduğunu söyledi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2020 Kültürel Etkinlikleri’ni çevrimiçi yayınlarla sürdürdüklerini anlatan Köseoğlu, “Malumunuz bu yıl Akif İnan ağabeyimizin vefatının 20. yılı. Biz de 10 Ekim’de “M. Akif İnan’ı An(la)mak” başlıklı programımızı dijital yayınlarla çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Bu programlar aynı zamanda vefa programlarıdır ve inşallah önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, 4 ciltlik kitabı Kütüphaneye konulmak üzere Başkan Ahmet Köseoğlu’na takdim etti. Köseoğlu da Metin’e “Konya’nın Şiir Şölenleri” kitabının yanı sıra TYB yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti. Ziyarette TYB Konya Şubesi eski Başkanı M. Ali Köseoğlu da hazır bulundu.

mehmet-akif-inan-ortak-degerimiz-2.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.