04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

MENSUR AKGÜN: DİPLOMASİDE HAREKETLİ BİR HAFTA...

Mensur Akgün: Diplomaside hareketli bir hafta...

24 Nisan 2024 Çarşamba 12:15

Bu hafta diplomatik açıdan hareketli başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’ı ziyaret etti. Önce Bağdat’a, sonra Erbil’e gitti. Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri geliştirecek 26 anlaşma, bir de Katar, BAE ve Irak’ı kara yoluyla Türkiye’ye, oradan da dünyaya bağlayacak olan mutabakat muhtırası ulaştırma bakanlarınca imzalandı. PKK’ya karşı mücadele konuşuldu.

Bu sırada da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyaretinin ilk iki ayağını gerçekleştirdi. İstanbul ve Gaziantep’te temaslarda bulundu ve önemli mesajlar verdi. Döner üstünden Türkiye kökenli Almanların Almanya ekonomisine ve kültürüne yaptığı katkıları anlattı. Sirkeci Garı’nı gezdi, İBB Başkanı İmamoğlu’yla konuştu.

Bugün de Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek, Ankara Üniversitesi’ni ziyaret edecek, programının diğer bölümlerini tamamlayıp umarım Türkiye’den kendisi ve ülkesi için hoş anılarla ayrılacak. Ziyareti ikili ilişkilerdeki siyasi sorunların aşılmasına, ülkesinin Türkiye’ye bakışının değişmesine yardımcı olacak.

Üst düzey bir Amerikalı heyet de Pazartesi günü iki ülke arasındaki güvenlik sorunları hakkında görüşmeler yaptı. Ve sanırım Amerikalı yetkililerle yapılan toplantılar da olumlu geçti, somut ilerlemeler kaydedildi. Tüm bunların yanı sıra bir askeri delegasyon da Atina’da muadilleriyle güven arttırıcı önlemleri müzakere etti.

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/mensur-akgun/diplomaside-hareketli-bir-hafta-1599665

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.