19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

MESNEVÎ OKUMALARI DEVAM EDİYOR

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Dünyayı sarsan ve Türkiye'de de etkisini sürdüren korona virüs nedeniyle planlanan yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm etkinliklerini ileri bir tarihe ertelemişti.

Mesnevî Okumaları Devam Ediyor

15 Haziran 2020 Pazartesi 13:12

Genel Kurul, şubeler toplantısı, bilgi şölenleri, şûralar ve 2019 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerinin verilmesi gibi katılımla yapılacak faaliyetin dışındaki etkinleri çevrimiçi gerçekleştirmeye devam ediyor.

TYB’nin süreli faaliyetlerinden olan ve Türkiye'de Mevlâna ve ölümsüz eseri Mesnevî üzerine çalışmalar yapmış akademisyenler tarafından sürdürülen “Mesnevî Okumaları”, katılımcıların ısrarlı talepleri üzerine  videoya kaydedilerek katılımcıların hizmetine sunuluyor.

Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Doç. Dr. Yakup Şafak ve Dr. Fahrettin Coşguner’in dönüşümlü olarak Mesnevî Okumalarını devam ettiriyorlar ve yapılan kayıtlar ise TYB’nin youtube kanalından (youtube.com/turkiyeyazarlarbirligi) yayınlanıyor.

Birçok menkıbenin, hikmetli sözün, öğüt ve nasihatlerin kaynağı olan Mesnevî’ye ilgi duyanlar, eski ve yeni kayıtları dinlemek için:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLnc-GUO13lTCvrnBhmspZN9eb7y3PRVXC adresini ziyaret edebilirler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.