- Hakkımızda
- TYB Ödülleri
- Genç Yazarlar Kurultayı
- Kitaplık
- Ahlâk Şûrası
- Yazar Okulu
- Mehmet Âkif Ersoy
- Türkçe Şûrası
- Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi
- Yayınlar
- Söyleşi
- Şube Haberleri
- Salgın Edebiyatı
- Haberler
- Şiir Şölenleri
- Mesnevi Okumaları
- Kültür & Sanat Haberleri
- Kültür Kervanı
- Kırklar Meclisi
- Duyurular
- Biyografiler
07 Kasım 2025- İstanbul16°C▼
- Ankara10°C
- İzmir14°C
- Konya8°C
- Sakarya14°C
- Şanlıurfa15°C
- Trabzon14°C
- Gaziantep13°C
MUSTAFA KUTLU'DAN: MÜBAREK EKMEK
Kimbilir, belki de Hz. Âdem'den bu yana insanoğlunu besleyen ekmektir, yani buğdaydır. Cenab-ı Hakk'ın bizlere bir lütfu. Bu sebeple insanımız ekmeği kutsal bilir.

Kimbilir, belki de Hz. Âdem'den bu yana insanoğlunu besleyen ekmektir, yani buğdaydır. Cenab-ı Hakk'ın bizlere bir lütfu. Bu sebeple insanımız ekmeği kutsal bilir. Yerde bir ekmek parçası görse üç kez öpüp başına koyduktan sonra el-ayak değmeyecek bir yere bırakır. Kurt-kuş yesin diye.
Belki coğrafyanın getirdiği bir zorunluluk, belki bir beslenme alışkanlığı (ki bu ikisi de yerindedir. Uzakdoğu'da buğdayın yerini pirincin aldığını biliyoruz. Olsun. O da onun amca oğludur, yabancı değil) Sonucu Anadolu insanı ekmek yemeden doymaz. Öyle ki pilavla, makarna ile bile ekmek yer. (Bu yazıyı yazalı epey zaman geçti. Yayımı gecikti. Bu arada Sayın Başbakan ekmekle ilgili konuşarak 'tam buğday ekmeği' üretimini teşvik etti. Eh aklın yolu bir, geç kalsak da).
Yazının devamı için : http://yenisafak.com.tr/yazarlar/MustafaKutlu/mubarek-ekmek/36084
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.