20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C

MUSTAFA UÇURUM: KASIM 2020 DERGİLERİNE GENEL BİR BAKIŞ-3

İbrahim Kalın Muhit’te

Mustafa Uçurum: Kasım 2020 Dergilerine Genel Bir Bakış-3

30 Kasım 2020 Pazartesi 13:21

11. sayısına ulaştı Muhit. Dergi olarak yapılmak istenenleri İbrahim Tenekeci, giriş yazısında “Bir Muhit Oluşturmak” başlığı altında kaleme almış.

Bir muhit oluşturma gayretimiz, derginin yanına yayınevini de eklemek suretiyle devam ediyor. Muhit Kitap daha ilk eserleriyle dikkat çekmiş, ilgi uyandırmış görünüyor. Dergide olduğu gibi yayınevinde de kuşatıcı bir çabanın içindeyiz.

Dergimizin kasım sayısı Prof. Dr. Erol Göka’nın yazısıyla açılıyor. Bu yazı, Doğu Akdeniz’den Karabağ’a kadar bütün bu yaşananları ve haksızlıkları anlamamıza yardımcı olacaktır.

Bu sayımızda Prof. Dr. İbrahim Kalın ile kıymetli bir söyleşi yaptık. Sorularımızla onun eserlerini ve emeğini karşılamaya çalıştık. Söyleşide insanın iç alemi ile dışımızdaki dünya beraber ilerliyor.

Müslümanlar olarak topyekûn zor zamanlardan geçtiğimiz, birçok alanda zayıf düştüğümüz ve iyice dağıldığımız şu günlerde, İbrahim Kalın söyleşisi, bize yeni ufuklar açıyor: “Kendi kavramlarını üretmeyen bir medeniyetin değerlerine sahip çıkması mümkün değildir. Düşünce dünyamız fakirleştikçe kavram üretme kabiliyetimizi de yitiriyoruz. Başkalarının aynasına bakarak kendimizi ne kadar tanıyabiliriz?”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kasim-2020-dergilerine-genel-bir-bakis-3-makale,2021.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.