28 Mart 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

NEDİM ŞENER: AİLELER NEDEN HDP ÖNÜNDE

Nedim Şener: Aileler neden HDP önünde

11 Eylül 2019 Çarşamba 11:33

Terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukların ailelerinin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi 22 Ağustos’ta Hacire Akar ile başladı. 70 yaşındaki Hacire Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın HDP birasına girdiğini ve oradan dağa götürüldüğünü iddia etti.

“Ciğerim için buradayım. HDP oğlumu kaçırdı. Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkmadı. Ben oğlumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa getirecekler oğlumu. Bu binadan çıkmıyorum oğlum getirilene kadar” dedi ve üç gün sonra oğluna kavuştu.

O yalnızca evlatları kaçırılan diğer aileler için değil Türkiye için de bur umut ışığı yaktı. Türkiye’de siyasetçilerin “Kürt sorunu” dediği konunun aslında “terör örgütü PKK sorunu” olduğunu gösterdi. Günden güne artan sayıları ile 20 aile kilometrelerce yol kat ederek HDP il binasının önünde eyleme katıldı.

Bir çoğu HDP’ye oy verdiklerini söyleyen insanlar, yalnızca çocuklarını istiyorlardı. Elbette PKK onun siyasi sözcüsü HDP tabii ki onlarla işbirliğine giden hatta yeniden “Kürt açılımı” peşinde koşan siyasiler Türkiye tarihinde yaşanan bu önemli gelişmeyi kendi “siyasi hedefleri” için manipüle etmekten geri durmadılar.

Bu tarihi fırsatı sırf siyasi hedefleri için heba edecek türden açıklamalar yaptılar. Siyasi hedefleri HDP ile yerel seçimde kurdukları türden ilişkisinin en azından bir sonraki seçime kadar devam etmesi.

Devamı: https://www.posta.com.tr/yazarlar/nedim-sener/aileler-neden-hdp-onunde-2204777

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.