23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

NURETTİN TOPÇU'NUN ZİKRİ

İsyan ahlakı, hareket felsefesi, iradenin davası, ahlak ve eğitim… Nurettin Topçu denildiğinde akla ilk gelen kavramlar bunlar.

Nurettin Topçu'nun Zikri

03 Aralık 2020 Perşembe 13:00

Hastalıklarla boğuşan çocukluk “var olmak” için başarıya odaklanan bir gençliği doğuruyor. Başarılı bir öğrenim hayatı ise Paris’te felsefe öğrenimi görmekle mükâfatlanıyor. Ve Paris’te karşılaşılan mümtaz kişiler, onun kişiliğini ve düşünce dünyasını örüyor.

Nurettin Topçu, Osman Nuri olarak başlar hayata. Hatta lise diplomasında adı böyle geçer. Doktorasında ise adı Nurettin Ahmet’tir. Kimi zaman soyadı Topçuoğlu bile olur. 1960 yılından itibaren ise Nurettin Topçu olarak nihayetlenir. Topçu’nun adı ile imtihanı dönemin özelliği gibi görülebilir ama Osman Nuri, Nurettin Ahmet ve Nurettin Topçu olarak üç döneme ayrılan hayatı için adeta bir remizdir bunlar. Osman Nuri, dedesinin adıdır ama aynı zamanda tipik bir Anadolu insanı (çocuğu) özelliğini taşır. Nurettin Ahmet olarak sonlanan Paris yılları gelişme yıllarıdır. Nihayet Nurettin Topçu yılları ise olgunlaşmış bir insanı ortaya çıkarır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.