30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

OKAN MÜDERRİSOĞLU: MİLLİ 5G TEKNOLOJİSİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, alelacele hayata sokulacak ithal 5G teknolojisinin Türkiye’yi ithal cennetine çevirebileceğine dikkat çekerek, “Milli 5G teknolojisini 2025’te gerçekleştirebiliriz” dedi.

Okan Müderrisoğlu: Milli 5G teknolojisini gerçekleştirebiliriz

24 Haziran 2022 Cuma 11:50

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, dijital dönüşümün kilit noktasını oluşturan 5G teknolojisini yerli ve milli imkânlarla üretecek mühendislik kabiliyetine ve hazırlıklara sahip olduklarını belirterek, "Birkaç yıl içinde yerli 5G teknolojisini başaracağız. Türkiye'nin 5G'de ithalat cennetine dönüştürülmesine geçit vermemeliyiz!" dedi. Önal, dünyada 5G teknolojisinin vardığı aşamaya, Türkiye'nin bu noktadaki yerine ve bir an önce 5G'ye geçilmesini savunan çevrelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SURETİ HAKTAN GÖRÜNENLER
 Türkiye'nin, hızla 5G teknolojisini kullanması gerektiğini söyleyen operatörler ve uzmanlar var. Sizin yaklaşımınız nedir?
Biz bu topraklarda 180 yılı aşkın zamandır hizmet veren yüzde 100 yerli tek operatörüz. Ülkemizin her bir noktasına en ileri teknoloji ile hizmet götürüyoruz. Genetik mirasımız gereği yaptığımız her işte ülkemizin çıkarlarını en önde tutuyoruz. Yerli teknoloji üretmeyi de teknolojide dışa bağımlılığın azaltılmasını da milli görev olarak görüyoruz. Türk mühendisliğinin bu konuda ciddi çalışmaları var. Birkaç yıl içinde bunu başarabileceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlamaya ve 5G yolculuğunda Türkiye'yi öncü yapmaya kararlıyız.
 "5G'de geç kalmak, dijitalleşmede yaya kalmaktır" deniliyor...
Alelacele hayata sokulacak ithal 5G teknolojisinin ortaya çıkaracağı cari açık başta olmak üzere birçok problemin de önüne geçip dünyaya satabileceğimiz bu teknoloji ile ülkemize gelir getirebileceğimize inanıyoruz.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2022/06/24/milli-5g-teknolojisini-gerceklestirebiliriz

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.