30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

“OKUMAK EĞİTİM SEVİYEMİZİN EN İYİ GÖSTERGESİ”

TYB İzmir Şubesinde konuşan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş:

“Okumak Eğitim seviyemizin en iyi göstergesi”

11 Aralık 2018 Salı 10:32

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin konuğu olarak Cumartesi Sohbetleri programında Okumakla ilgili iki eseri yayınlanan Manisa ilinin Soma ilçesinin (kültür adamı kimliğiyle)  Kaymakamı Ahmet Altıntaş konuştu.
 
Okumanın bilgiye hakim olmanın ilk çağlardan bu yana dünyaya hakim olmakla eşdeğer tutulduğuna temas eden Altıntaş ülkemizden ve dünyadan tüm başarılı olmuş insanların bu başarılarının ardında çok okumanın yattığına dikkat çekti.
 
 
Altıntaş, “Pisa değerlendirmelerinin devletlerin eğitimdeki yerini belirlemede okuma oranlarıyla aynı seviyede oluşları tesadüfî değil. Devletlerin okuma oranları neyse eğitimdeki yerleri ve kalkınmadaki yerleri aynı” dedi.
 
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin düzenlediği Cumartesi Kültür Sohbetleri programında konuşan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş okumanın gücüne işaret ederek “Okuma ile gelişmişlik arasında doğru orantı vardır” dedi.
İlk İnsan Ademle başlayan sürece dikkat çeken Altıntaş “ Allah ilk insan Ademi yeryüzüne gönderirken onu 10 sayfadan oluşan bir kitapla göndermiş ve bizden okumamızı istemiştir. Yine Peygamberimize gelen ilk ayet okumakla ilgili olup bu yönde bizleri teşvik etmekte” dedi.
Okumanın bilgiye hakim olmanın ilk çağlardan bu yana dünyaya hakim olmakla eşdeğer tutulduğuna temas eden Altıntaş ülkemizden ve dünyadan tüm başarılı olmuş insanların bu başarılarının ardında çok okumanın yattığına dikkat çekerek “ Ülkemizde okulunu ve o sene girdiği üniversiteyi birincilikle bitiren Adnan Kahveci, Türk Milli takımını Dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneşin, Türkiye’de Anadolu’dan ilk defa Bursaspor’u Şampiyon yapan Ertuğrul Sağlamın çok kitap okuduğunu biliyoruz. Yine Dünyanın en zengin kişisi Billgatess’in günde en az bir saat senede toplam 40 kitap bitirdiği bilinmeyen bir şey değil. Biz çocuklarımıza okumayı ne kadar teşvik edersek onların hem okul hem de hayat başarıları o oranda artacaktır. Dünyadaki eğitimin ölçüldüğü Pisa değerlendirmelerinin devletlerin eğitimdeki yerini belirlemede okuma oranlarıyla aynı seviyede oluşları tesadüfî değil. Devletlerin okuma oranları neyse eğitimdeki yerleri ve kalkınmadaki yerleri aynı” dedi.
Bir mahalli yönetici olarak her gittiği yerde kitap okumanın üzerinde durduğunu bu yolda çok büyük gayretlerin içinde olduğuna dikkat çeken Altıntaş “Bunun güzel meyvelerini başarılarla topladık. Toplum içindeki olumsuzluklara karşı duyarlı olmak gerek. Bunun için tüm çocukların bizim çocuğumuz olduğu bilinciyle hareket ederek onlarla ilgilenmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
Bu güne kadar okumanın gücünü anlatan iki kitap yazdığını ve bunu her gittiği yerde öğrencilere ücretsiz dağıtmasına karşılık zaman zaman soruşturma da dahil olumsuzluklar yaşadığını ifade eden Altıntaş “ Önemli değil. Bizim için çocuklarımız önemli. Onların daha iyi bir gelecek sahibi olmaları için çalışmalarımızı daha da arttıracağız” dedi.
Türkiye Yazarlar Birliğinde gerçekleşen sohbetin sonunda dinleyicilerle uzun sohbetlerde bulunan Soma Kaymakamına İzmir Şubesi Başkanı A.Levent Ertekin tarafından katılım belgesi verildi.
 
47686746_2312761915621268_3403789263144222720_n.jpg48355590_2312761638954629_5881621652155924480_o.jpg
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.