28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

ÖZKAN ERDEM: UZAKTAN EĞİTİMİN İHA'SI SİHA'SI…

Özkan Erdem: Uzaktan Eğitimin İHA'sı SİHA'sı…

17 Eylül 2020 Perşembe 13:00

Uzaktan Eğitime dair istisnasız her öğretmenin, yöneticinin, eğitim liderinin yaratıcı bir fikri, özgün ve öznel bir çalışması, bilimsel katkıları olması durumunu hayal ettim geçen gün. Sürece katacaklarını düşünüp, sonuca odaklanıp, çıktılar üzerine düşünmek beni o kadar heyecanlandırdı ki anlatamam. O kadar etkilendim, heyecanlandım ki ellerim terledi ve bir anda ateşim yükseldi; az daha fenalık geçiriyordum ki sağlık çalışanı olan eşim elinde bir kutu hap, bir bardak su ile imdadıma yetişti. Beni heyecanlandıran ve hayalini kurduğum o fikirlerin gerçekleşmesinin, Türkiye’de eğitim toplumu için neredeyse imkansız olduğunu, çünkü herkesin üzerinde bir ölü toprak bulunduğunu göz ardı ettiğimi fark ettim kendime geldiğimde.

Her ne kadar Uzaktan Eğitim yeni bir süreç olsa da; toplumun ihtiyacı, dinamikleri, beklentileri ölçüsünde revize edilmesi, o günün koşullarına uygun bir formatla ilerleyişi söz konusu olmalı.

Sanırım itiraz eden çıkmaz; Uzaktan Eğitimi bir metot, yol, yöntem olarak kabul edebiliriz. Aynı yöntemi uygulamak bıkkınlık verebilir. Hem öğreten hem de öğrenen için her gün aynı yöntemle ilerlemek, uygulamak sıkıcı olabilir. Bu nedenle Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün artık yeni şeyler söylemek lazım” sözünü Uzaktan Eğitime de uyarlayabiliriz. Bir bilim insanının “Dünün güneşi ile bugünün çamaşırlarını kurutamazsınız” sözünü de aklımızın bir köşesinde bulundurarak…

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/uzaktan-egitimin-ihasi-sihasi/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.