07 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

REİS BEY’E TAM NOT

Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı Reis Bey’in galası önceki akşam yapıldı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen eser, izleyiciden tam not aldı.

Reis Bey’e tam not

05 Nisan 2017 Çarşamba 16:13

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyat ve düşünce hayatının en etkin isimlerinden biri olan, Sultanu’ş Şuara unvanına sahip Necip Fazıl Kısakürek’in1960’da kaleme aldığı “Reis Bey” adlı oyununun galası yapıldı. Yasalara bağlılığı kadar, kararlarında da acımasız, keskin bir yargıcın, genç bir adam için verdiği idam kararının uygulaması sonrası, kararının yanlış olduğunu öğrenmesiyle çektiği vicdan azabı ve yüzleşme/hesaplaşma üzerine kurulu oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Reis Bey’in yönetmeni Şükrü Türen, bazı eserlerin zaman ve mekan üstü eserler olduğunun altını Çizerek Reis Bey’in de bu tür oyunlardan biri olduğunu vurguladı.

Reis Bey’in güçlü bir öyküye sahip olduğunu hatırlatan Türen,‘Oyunun öyküsünü oluşturan temel kavramlar,m aynı zamanda Türkiye’nin değil, bütün dünyanın sorunu olan bir kavram. Adalet duygusuyla ilgili bir kavram. Bunu çok önemsemek, ciddiye almak lazım. Çünkü insanı diğer canlılardan ayıran en temel unsurun ve özelliğin, bu adalet duygusu olduğunu düşünüyorum’ dedi.

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/reis-beye-tam-not-haber-1203995/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.