06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara7°C

"SAĞIR KUŞ" ÖYKÜ KİTABI ÇIKTI

Eğitimci- şair ve yazar Hikmet Özdemir, şiir ağırlıklı edebi çalışmalarından sonra, 6.eseri “ Sağır Kuş” (Öyküler) kitabıyla tekrar okuyucularıyla buluştu.

"Sağır Kuş" Öykü Kitabı Çıktı

26 Mart 2019 Salı 14:46

Yazar, anlatımlarında, edebiyatın “gerçeklik” ilkesini, göz önüne alıp kurgulamalara da yer vermiştir. “Sağır Kuş” öykülerinde,zaman zaman yerel sözcük ve anlatımlara da yer verilerek; sade,yalın ve yaşayan bir dil kullanmıştır.

“ Sağır Kuş”  öykülerinde;nesiller arası -varsayılan- “bilgi -  deneyim”  dengesizliğine karşı çözüm veya çözümlerde, barışçı yolların  izlenmesinin gereğini  vurgulamıştır.

Yazar,bu eserinde,Türk milletinin  mayasında var olan İslami hayatın varlığını  gösteren  olaylara da  ayna tutmuştur.Aynı zamanda,bu öykülerde yaşattığı karakterlerinin;duygu ve düşüncelerinde, kendilerini özgür hissetmelerine özen göstermiştir.

Hikmet Özdemir, hayatın sarmal yumağı içerisinde karşılaşılan sorunları ,dile getirirken ;insani ve vicdani yaklaşımları önemsemiştir.Bu arada olayların anlatımında,   eleştirici  bir  bakış açısına başvurduğu olmuştur.Bu yüzden okuyucunun daha fazla ilgisini çekmek için  ironik dokundurmalarla güçlendirmiştir.

Akçağ Yayınları, Mart 2019

tarama_20190326.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.