30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ŞAİR-YAZAR RESSAM MİNYATÜR SANATÇISI HATTAT AHMET EFE’Yİ DİNLEDİK

Ayşe Aydoğan, 150’den fazla kitabı ile çocukların, gençlerin gönlünde gizli ve güzel hatıralara sahip Ahmet Efe ile on yıllar sonraki karşılaşmasını yazdı.

Şair-Yazar Ressam Minyatür Sanatçısı Hattat Ahmet Efe’yi Dinledik

04 Nisan 2018 Çarşamba 12:56

Sekiz dokuz yaşlarında olmalıyım, elime aldığım kitaba o ilk kavuşma anlarımı hatırlayamıyorum. Ancak yıllarca kendime başucu kitabı yaptığım, benim de resimlerine, çizimlerine, maddelerine dalıp dalıp gittiğim, şair yazar Ahmet Efe’nin hazırlamış olduğu ansiklopedik bir eser: “Çocuklara İslam Ansiklopedisi” Ne çok hatıra bıraktı bu kitap bana: Ağabeyim, kardeşim ve ben, Gazi Osman Paşa’nın anlatıldığı sayfayı açar, aynı sayfadaki Plevne Marşı’nı defalarca okur, defalarca söylerdik.

Kitaba dair unutamadığım bir başka madde de, “Islak Kese” adlı kısa hikâye. Her işe “besmele” ile başlamanın hikmetinin anlatıldığı bu öykü, nedense yine en çok okuduğum maddelerden biriydi. Nasreddin Hoca fıkraları ile fıkraları canlandırmak için çizilmiş resimlerin hayal dünyamdaki yerini tarif edemem. Çizim demişken, kitapta diğer sayfalardan farklı olarak 1. hamur kuşe kağıda basılmış bazı özel yapraklar vardı. Onlardan ortasında gül olan bir ebru çalışması ile Fatih‘in İstanbul’u fethi sonrası şehre girişinin canlandırıldığı resmi de ne çok sevmiştim.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/28383/sair-yazar-ressam-minyatur-sanatcisi-hattat-ahmet-efeyi-dinledik

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.