25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

SAKARYA'DA 'AYŞE İLE HÜMA KUŞU' KONUŞULDU

Koronavirus nedeniyle faaliyetlerine dört aydır ara veren Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi, 10 Temmuz 2020 tarihinde Adapazarlı genç yazar Tülay Sayan'a düzenlediği kitap söyleşisi ile kesintili döneme son verdi.

Sakarya'da 'Ayşe ile Hüma Kuşu' Konuşuldu

13 Temmuz 2020 Pazartesi 11:17

Sakarya Şubesi'nde Tülay Sayan'ın ilk kitabı 'Ayşe ile Hüma Kuşu' TYB’de konuşuldu. Yazarın çocuk edebiyatı alanındaki ilk kitabıyla ilgili söyleşiyi Çocuk gelişimi öğretmeni yazar Neslihan Cebesoy yönetti. Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Sakaryatv'den naklen yayınlanan söyleşide Tülay Sayan, yazarlık serüvenini ve kitabını anlattı.

 Kızı Ayşe Hüma'ya anlattığı masallarla yola çıktığını belirten yazar Sayan, 'Ben 4-7 yaş kuşağı için yazıyorum. Aynı zamanda sınıf öğretmeniyim. O yaş kuşağına inip güzel ve faydalı bir eser vermek sanıldığının aksine çok zor ve meşakkatli. Umarım başarmışımdır. Benzer çalışmalarım devam edecek. Bu eserimi biri altı aylık diğeri 5.5 yaşında iki kızımı büyütürken yazdım. Çok zor oldu tabii ki. Bu vesile ile her zaman arkamda olan eşim Bilal Sayan'a ve kitabımı resimleyen Nesime Hancı'ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca benim gibi genç yazarlara sahip çıkan TYB Sakarya Şubesi yönetimine de teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Programın sonunda bir konuşma yapan TYB Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Sağlam da 'Şube olarak 2020 yılının ilk altı ayında 40 program planlamıştık. Kader işte; insanoğlunun planlarının üzerinde başka bir plan ortaya çıktı. Koranavirus nedeniyle ara verdiğimiz programlara dört ay sonra da olsa yeniden başlamak hepimiz için sevindirici. Tabii ki başta sosyal mesafe olmak kaydıyla sağlık kurallarına uyarak etkinlik düzenliyoruz. Tülay Sayan'ın söyleşisi bu yılki 17. programımız. Tülay Hanım'a uzun ve başarılı bir yazarlık hayatı temenni ediyoruz. Ayda benzeri iki program ile yolumuza devam edeceğiz.' dedi.

Başkan Sağlam 'Şube olarak bir amacımız da Sakarya'daki yazarlık hayatının başlarındaki genç yetenekleri bulup onları desteklemek. Onların gelişimine ve mesafe almalarına katkı sağlamak. Bu manada Tülay Sayan kardeşimize olduğu gibi önümüzdeki günlerde ilk kitapları yayımlanan başka gençlere de programlar yapacağız. Zira biz dünyayı iyiliğin güzelliğin ve edebiyatın kurtaracağına inananlardanız' diyerek sözlerini tamamladı.

1-005.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.