30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

SAYE DERGİSİ'NİN 3. SAYISI ÇIKTI

“Her dergi bir insan, her insan bir dergi gibi adeta. Doğuyor, belki büyüyor ve ölüyor her ikisi de. Dergi bir fikirden çıkıp buluyor başka bir fikri. İnsan bir fikirden çıkıp bir dergi kuruyor. İnsanları dinliyor, insanları dinlendiriyor.

Saye Dergisi'nin 3. Sayısı Çıktı

11 Mart 2015 Çarşamba 14:31

Sizlere yıllarca yaşamanın değil, kısa bir ömre yılları sığdırmanın asıl marifet olduğundan bahsetmek istiyorum. Dilediğimiz şey; yolumuz bir gün bitse de dönüp arkamıza baktığımızda ''Güzel işler yaptık'' diyebilmek. Edebiyatımız, insanlığımız, vicdanımız, bizi biz yapan ne varsa... Onlardan uzaklaşmak yerine onlara yürümek istiyoruz bu yolda. Bizi biz yapan her şey, bu yola baharı sunacak, elimizden tutacak.”

3.sayısı olan Bahar 2015 ile yürüyüşüne devam eden Sâye dergisi, editör Dilek Öksüz’ün bu cümleleri ile karşılıyor okurlarını. Mehmet Burak yönetiminde çıkan derginin bu sayısında yine çokça şiir, hikâye, deneme ve inceleme yazısı var.  

Mustafa Taştepe "Delikanlı Manifesto" adlı yazısında “Delikanlı adam; edepli, kibar adamdır. Başkasının yerine utanabilen adamdır...” diyor. Ömer Faruk Yazıcı da etimolojisinden, Anadolu kültüründeki yerine kadar Gulyabani'ye bambaşka bir yaklaşım getiriyor.

Dergi, birçok gencin ilk kez eser yayınlaması yönüyle de misyonunu gerçekleştirmeye devam ediyor. Arka kapağına bir bahar günü 19 yaşında iken, Mavi Marmara’da şehit olan Furkan Doğan’ın son notlarını taşıyan Sâye, gençliğe ümmeti ve mazlumların yanında yer almayı da hatırlatmanın derdinde.

Devamı için: http://kulturgundemi.com/edebiyat/saye-dergisinin-3-sayisi-cikti-haber-10549

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.