04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

SEDAT ERGİN: İYİDİL TARTIŞMASI BİZE YARGI HAKKINDA NE ANLATIYOR?

Metin İyidil ile ilgili gelişmeler son günlerde kamuoyunun en önemli tartışma konularından biri haline geldi.

Sedat Ergin: İyidil tartışması bize yargı hakkında ne anlatıyor?

22 Ocak 2020 Çarşamba 10:20

Bu dosya hakkında daha önce yazdığım için bugün delillerle ilgili yeni bir değerlendirme yapacak değilim. 22 Kasım 2017 tarihli, ‘15 Temmuz ve görevlendirme listeleri (7): MİT raporundan delil olur mu’ başlıklı bu yazım arşivde duruyor.

Bugün yapmak istediğim, darbe suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan İyidil hakkında istinaf mahkemesi tarafından verilen ‘beraat ve tahliye kararı’nın ardından meydana gelen, Ankara’da büyük bir çalkantı yaratan ve önümüzdeki dönemde yargının durumu ile ilgili tartışmaları etkileyeceği anlaşılan bu konudaki son gelişmeleri kısaca büyüteç altına yatırmak.

DÖRT GÜN İÇİNDE DÖRT KRİTİK GELİŞME

Önce kısaca süreci özetleyelim. Metin İyidil 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Doktrin (EDOK) Komutanlığı’nda ‘Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Birlikleri Komutanı’ unvanıyla görev yapmaktaydı. İyidil Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılandı ve mahkeme 27 Nisan 2018 tarihinde kendisini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Devamı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/iyidil-tartismasi-bize-yargi-hakkinda-ne-anlatiyor-41425093

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.