02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

SELÇUK TÜRKYILMAZ: TÜRKİYE’NİN GÖZLERİ

Selçuk Türkyılmaz: Türkiye’nin gözleri

10 Ocak 2019 Perşembe 08:45

ürkiye, Amerika ve taraftarları tarafından Suriye’nin kuzeyinde inşa edilen terör koridorunu kırmak ve yok etmek istiyor. Bunun için 16 Temmuz 2016’dan bu tarafa, yani FETÖ’cü darbe girişiminden sonraki ilk günden itibaren her türlü zorluğa göğüs gererek mücadele ediyor. Ordumuz, Cerablus’tan başlamak suretiyle doğudan batıya uzanan bu koridorun Akdeniz’e ulaşmasını engelledi.

Suriye’de rejim tarafından işlenen cinayetlerin ve katliamın en yoğun olduğu günlerde göç muazzam boyutlara ulaşmış, Türkiye ve Avrupa derinden sarsılmıştı. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgeler iyi bir çözüm sunabilirdi. Bu, Türkiye’nin bir önerisiydi ama herhangi bir ortamda kabul görmedi. Güvenli bölge, hem savaşı daha dar bir alana hapsedecek hem de göçle yaşanacak insanî dramları sınırlayabilecekti. Savaşı fırsata çevirenler, Türkiye’nin güvenli bölge tezine karşı çıkmaktaydı. Amerika, savaşın başından itibaren Türkiye’yi oyaladı.

Türkiye’nin güvenli bölge oluşturulması yönündeki teklifini görmezden gelenlerin gizli bir ajandaya sahip olduğu zamanla anlaşıldı. 2003’teki İkinci Körfez Savaşı’nda olduğu gibi Suriye Savaşı devam ederken de Amerika’nın gizli ajandasından bahsedenler eleştiri konusu oldu. Hâlbuki Amerika’nın ve İsrail’in terör koridoru denilen alanla ilgili hesapları çok eskiye dayanmaktaydı. Bu hesaplar, I. Dünya Savaşı zamanında iyice belirginleşmişti.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcukturkyilmaz/turkiyenin-gozleri-2048845

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.