05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

TAMER KORKMAZ: “BARIŞ TİYATROSU” YAHUT “KİM İNANIR?”

Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da kasten camileri bombalatan Haydut Devlet’in Başı “2019 Nobel Barış Ödülü, Etiyopya Başbakanı’nın değil benim hakkımdı” diye zırladı!

Tamer Korkmaz: “Barış Tiyatrosu” yahut “Kim İnanır?”

17 Ocak 2020 Cuma 09:55

Bu lafından sadece sekiz gün önce “Kasım Süleymani benim talimatımla öldürüldü” diyerek gururla babalanan da Beyaz Saray’da oturan Sarı Kovboy’dur!

Süleymani’nin katledilmesi, apaçık bir terör saldırısıdır.

Varsayalım: İran devleti, misal CIA Başkanı’nı Bağdat’ta bir füze saldırısıyla öldürseydi…

Washington’ın bunu bir terörist saldırı olarak tanımlayıp, üstüne bir de “İran’a savaş açacağını” öngörmek; işten bile değildi!

Ezcümle, “İran devletinin hiyerarşisinde çok önemli bir mevkide bulunan bir komutanı” terör saldırısıyla katleden Amerikan Devleti; bir kere daha Uluslararası Hukuka değil Orman Kanununa bağlı olduğunu gösterdi.

*

Tam da burada; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin şu isabetli sözlerini not etmek gerekiyor:

“Resmi bir devlet görevlisi olan Süleymani madem suçlu idi; o zaman bir suçlunun nasıl yargılanacağı, cezalandırılacağı, hangi hukuki işlemlere muhatap kalacağı, temel hukuk bilgisine sahip olan herkesin bildiği bir husustur…

Üst rütbeli bir askeri hedef alarak ‘Bana göre suçludur, o halde ölmesi gerekir’ demek kanun tanımazlıktır, vahşi batı yöntemidir, barbarlığın ta kendisidir!” (13 Ocak 2020; Türkgün)

Süleymani’nin sistematik katliamlar yapmış bir zalim olması; ABD’nin onu bir terör saldırısıyla katlettiği gerçeğini ve Trump’ın da bu “cinayetin azmettiricisi” olduğu hususunu asla değiştirmez!

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/tamerkorkmaz/baris-tiyatrosu-yahut-kim-inanir-2053998

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.