16 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara18°C

TUBA YAVUZ: YENİ KİTAP SÖYLEŞİSİ: DAVUT BAYRAKLI

Tuba Yavuz: Yeni Kitap Söyleşisi: Davut Bayraklı

15 Aralık 2023 Cuma 13:30

Yazım süreciniz nasıl? Hemen hemen her yazarın belli başlı bazı uygulamaları var. Örneğin Hemingway her sabah 500 kelime yazması, Balzac'ın günlük 50 bardak kahve içmesi, Milton'un kör olduktan sonra her sabah yardımcısının ona İncil'den pasajlar okuması ve ardından bu pasajlardaki imgeleri zihnindeki yansımalardan hareketle yazması gibi. Sizin de böyle bir rutininiz var mı?

Okurun Masası Yazarın Masası kitabını yazarken yazarların günlük rutinleri üzerine çok okumalar yapmıştım. Bu okumalar sırasında sonradan kendi rutinimle ilgili bazı detaylar fark ettim. Çünkü ilk başlarda bu rutinlerin yazmak için gerekli olan şeyler olduğunu düşünmeden yapıyordum. Türk Sanat Musikisi dinlemeden ya da alt fonda siyah beyaz bir Yeşilçam filmi olmadan genelde yazmıyorum. Klasik müzik olmalı en azından ama sıfır sessizlik olmamalı. Uzun zaman bu bahsettiğim şekilde yazdım. Fakat son yıllarda nasıl yazıyorsunuz derseniz inanın hiç dikkat etmiyorum buna. Son üç belki dört yıldır eskiye oranla daha çok yazıyorum bu nedenle rutinlerim var mı, onları takip ediyor muyum diye bakmıyorum. Eskiden olsa gece yarısını beklerdim yazmak için. Sonra bir Sadri Alışık ya da İzzet Günay filmi açardım. Demli çay ve farklı renklerdeki kalemlerimi alırdım, kullanmasam bile önümde dururdu. Şimdi ise yazmam gerekiyorsa yazmaya çalışıyorum. Mesela şu an klasik Türk musikisi altta çalıyor ve ben de soruları cevaplıyorum.

Sizin için yazmak hayal kırıklığının dışa vurumu mudur yoksa hayal kurmanın en güzel yolu mudur? Nedir yazmak size göre?

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/yeni-kitap-soylesisi-davut-bayrakli-k5970.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.