02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TÜRK DÜNYASI ŞAİRLERİ İÇİN KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından TİKA’nın destekleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkçenin 15. Uluslararası Şiir Şöleni devam ediyor.

Türk dünyası şairleri için kültür gezisi düzenlendi

15 Ekim 2022 Cumartesi 00:11

13 Ekim 2022 tarihinde Tayyare Kültür Merkezinde başlayan şölenin ikinci gününde Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen şairler için  kültür gezisi düzenlendi. Rehber Nurcan Çakır’ın anlatımları ile Bursa’nın tarihi mekanları ve türbeler ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında gidilen Tophane Meydanında tarihi savaş toplarının yanı sıra, saat kulesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, seyir terası şairlerin büyük ilgisini çekti.

Osmanlının kuruluş devrinde yaşayan, tefsir, hadis, kelâm alimi ve mutasavvıf Emir Sultan'ın türbesinde hep birlikte dualar okundu.

Yıldırım Beyazıt'ın oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından bir tepe üzerine yaptırılan Bursa'nın sembolü olarak da bilinen Yeşil Türbe’nin çinileri ve mimari yapısını ziyaretçiler hayranlıkla incelediler.

600 yıllık tarihi geçmişi olduğu belirtilen İnkaya Çınar Ağacı, günün son olarak ziyaret edilen mekânı oldu.

Tayyare Kültür Merkezi'nde başlayan ve iki gündür devam eden şiir şöleni çınar altında da devam etti. TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yönettiği şairler meclisinde; Şairler kendi şiirlerinin yanı sıra divan şairlerinin en güzel şiirlerini seslendirdiler.

Günün son etkinliğinde ise Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Topluluğu’nun İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği Konserinde, topluluk Türk Dünyası Türkülerini seslendirdi.

Haber: Mahmut Erdemir
Resim: Mustafa Ekici

img_0710.jpgimg_0732.jpgimg_0916.jpgimg_0932.jpgimg_0952-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.