19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Trump bu yanlı kararıyla mazlumların umut ve hayallerini yıkmış, Filistin davasında âdil ve tarafsız arabulucu sıfatını da tamamen kaybetmiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği'nden Açıklama

29 Ocak 2020 Çarşamba 14:33

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald  Trump’un Filistin-İsrail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı ve “Yüzyılın Anlaşması" olduğunu iddia ettiği sözde “barış planı” ne yazık ki İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik bir adımdan öteye gidememiştir.

Bölgeye yönelik politikalarını İsrail merkezli oluşturan; hemen hemen tüm kararlarını İsrail lehine sonuçlanacak şekilde planlayan Trump’un şimdi de Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı ve açıklamaları son derece tehlikeli ve endişe verici bir hal almıştır.

Trump bu yanlı kararıyla mazlumların umut ve hayallerini yıkmış, Filistin davasında âdil ve tarafsız arabulucu sıfatını da tamamen kaybetmiştir.

Kutsal mekânları seçim kazanma aracı olarak gören Trump’un, sinsi, yanlı, taraflı, uluslararası hukuku hiçe sayan Ortadoğu barış planını şiddetle kınıyor ve böyle bir kararı asla kabul etmiyoruz. Kudüs asla İsrail’in başkenti olamaz.

Bugün; Ortadoğu denilince ilk akla gelen; Göç, masum çocukların bombalanması, çatışma, savaş, kan, gözyaşıdır. Tüm bu çatışmaların, savaşların bitmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için; uzlaşma ve barış yerine daima çatışma ve savaşı tercih eden ABD’nin acilen bölgeyi terk etmesi gerekir.

Tarih, kültür ve inancımızın merkezi Kudüs’te adaletli, hakkaniyetli ve barışçı çözüm bulunana kadar kardeş ve mazlum Filistin halkının daima yanında olacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

                                                        Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN

                                                    Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.