06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara7°C

TÜRKÜNÜN ÖTESİ’NDE NE VAR?

Dursun Çiçek’in Benim Dağlarım kitabından sonra Türkünün Ötesi Neşet Ertaş kitabını da okudum.

Türkünün Ötesi’nde ne var?

31 Temmuz 2021 Cumartesi 13:45

Bundan önce dünyabizim.com’da Benim Dağlarım kitabı için bir yazı yazmıştım, bu yazıda ise Türkünün Ötesi’nden bahsetmek, kitapla ilgili notlarımı paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Dursun Çiçek’in ele aldığı meselelerde görünenin dışında işaret ettiği “öte” kavramıyla dile getirdiği şey, müellifin meseleleri ele alışıyla, eserinin nasıl bir örgüye sahip olduğuyla ilgili fikir veriyor. Hayat akıp giderken dağdan, türküden öteye yol aramak Dursun Çiçek’in temel meselesi, öncelikli derdi olarak satırlarda yer buluyor. Bu bilinç ve niyetin hakkının verildiği, okuyucularla/okumayla tamamlanan kitaplarda rahatlıkla izlenebilir.

Benim Dağlarım’da görme, görüntü, fotoğraf, menzil gibi kavramlar etrafında mekânla kurulan ilgi; bu kitapta da söz, türkü, mana, gönül gibi kavramlar etrafında ilerliyor. Bu kavramlar Neşet Ertaş’ın hayatı ve türküleri etrafında işleniyor. Kitap klasik bir Neşet Ertaş biyografisi değil Neşet Ertaş’ın hayatı ve daha fazlası; satırlar türkünün ötesine bir yol bulmak için aralanmış.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/turkunun-otesinde-ne-var-makale,2321.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.