30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara25°C

TYB, 2021'İN İSTİKLÂL MARŞI YILI OLMASI DOLAYISIYLA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK

Gazetemize konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 2021’in ‘İstiklal Marşı Yılı’ olması dolayısıyla milletlerarası katılımlı bir bilgi şöleni düzenleyeceklerini açıkladı.

TYB, 2021'in İstiklâl Marşı yılı olması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek

05 Ocak 2021 Salı 16:50

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan,  2021 yılının TBMM Genel Kurulunda "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Arıcan, TYB olarak 6 aydan beri 2021'in İstiklal Marşı yılı olması için resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını, Cumhurbaşkanlığına ve Meclis Başkanlığına da bu konuda müracaat ettiklerini kaydetti.

ANLAMLI BİR YIL 
Gazetemize konuşan Genel Başkan Arıcan, TYB olarak İstiklal Marşı’nın 100’üncü ve Mehmed Akif Ersoy’un vefatının 85. yılı dolayısıyla yurt çapında düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgi verdi.  

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI 
Bir seneyi kapsayacak etkinliklere TYB olarak imza atacaklarını ifade eden Arıcan, “Ocak ayında başlayıp 27 Aralık'a kadar sürecek etkili ve kalıcı faaliyetler yapılması için TYB Vakfı Mehmed Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi’miz uzun süredir devam eden hazırlıklarını tamamladı” dedi. Etkili ve kalıcı faaliyetler yapılması için gönüllü kuruluşların ve resmî kurumların işbirliğine ihtiyaç olduğunu da duyuran Arıcan, bu etkinliklerin ülkemizde geniş katılımlı bir kültürel hareketliliği meydana getireceğine inandıklarını belirtti. 

Devamı: http://www.gazeteilksayfa.com/mobi/tyb-2021in-istiklal-yili-olmasi-dolayisiyla-cesitli-etkinlikler-duzenleyecek-99057h.htm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.